Blaž LesnikBlaž Lesnik
Jakob ČukJakob Čuk
Alen SalihovićAlen Salihović
Marija Pomagaj (foto: ARO)
Marija Pomagaj

Molitev dela čudeže!

Slovenija | 06.10.2014, 09:49

Radio Ognjišče in Frančiškani z Brezij smo se tudi letos odločili, da praznik Rožnovenske Matere Božje, 7. oktobra, preživimo z molitvijo in v molitvi rožnega venca. K pomnoženi in poglobljeni molitvi prav rožnega venca kličejo stanje duha v Cerkvi in državi, priložnost imamo da na željo svetega očeta molimo za sinodo o družini in  sinodalne očete, da bodo poslušni Svetemu Duhu, da molimo za novega Ljubljanskega nadškofa metropolita in še veliko je osebnih namenov, ki jih lahko vključimo v molitev.

Sveti pater Pij je imenoval rožni venec »orožje za obrambo in rešitev, ki nam ga je podarila Marija, da ga uporabimo proti zvijačam peklenskega sovražnika«. Vsem, ki so patru Piju bili blizu, je razlagal: »Če sta Brezmadežna v Lurdu in še bolj brezmadežno Srce v Fatimi vztrajno priporočala molitev rožnega venca, ali morda to ne pomeni, da ima ta molitev izjemno vrednost za nas in za naše čase

Msgr. Franci Trstenjak pri homiliji
Msgr. Franci Trstenjak pri homiliji © Izidor Šček

Zato bomo jutri, v torek, 7. oktobra, na praznik Rožnovenske Matere Božje, ves dan radijski program posvetili spodbudi, da se molitev rožnega venca ponovno zasidra med nami. Zvečer ob 19.00 bomo v baziliki Marije Pomagaj na Brezjah obhajali sveto mašo, že od 17.00 naprej pa bomo pred milostno podobo Marije pomagaj molili vse štiri dele rožnega venca in na koncu še zapeli litanije Matere Božje. Molitev na Brezjah bomo neposredno prenašali v našem programu od 17.00 naprej.

Zato vas iskreno in srčno vabimo, da pridete 7. oktobra popoldne na Brezje oziroma, da boste 7. oktobra od 17.00 naprej z nami povezani ob neposrednem radijskem prenosu in boste molili zraven.

Če še ne verjamemo, moramo začeti verjeti, da nas lahko samo molitev reši iz zmešanih in čudnih situacij, ki jih gledamo, doživljamo in ki jih bridko čutimo na lastni koži in v duši. Nedvomno drži, da ne samo molitev, ampak tudi delo. Vendar do zdaj je bilo samo delo, delo in delo, molitve pa bore malo. Če nam je všeč ali ni je potrebno priznati, da se premalo prosi za božji blagoslov, da bi lahko delo imelo pravi uspeh, z njim pa notranje zadovoljstvo.

Gotovo smo že vsi slišali, kaj je nadškof Šuštar rekel o Medjugorju: Če bi se toliko molilo v Ljubljani kot se moli tam, bi bili tudi mi deležni čudežev.

Somaševanje na Brezjah
Somaševanje na Brezjah © Izidor Šček

Zadnja kitica pesmi, ki jo pojemo v času rožnovenske pobožnosti, se glasi: Moli, moli rožni venec ljubljeni slovenski krov! Zvesto nad teboj počival bo Marijin blagoslov.

Prav te besede bodo moto za obhajanje praznika Rožnovenske Matere Božje v torek, 7. oktobra in spodbudo k poživitvi molitve rožnega venca za rešitev mnogih vprašanj, stisk in problemov, s katerimi se sooča narod, država in Cerkev.

Naj nam Sveti Duh s svojimi navdihi pomaga k spoznanju znamenj časa in k spoznanju, kaj nam je treba storiti – zdaj in takoj! K temu nas spodbuja tudi blaženi škof Slomšek: „Tožiti nad slabimi časi ljudje dobro znajo. Pa vse tožbe so prazne, dokler roke križem držimo, hudobi pa dopustimo rasti med nami“.

Polno svetišče ob roženvenski pobožnosti
Polno svetišče ob roženvenski pobožnosti © Izidor Šček

V povezavi s 7. oktobrom vas prosimo še to: povejte to povabilo k molitvi rožnega venca naprej; povejte sorodnikom, prijateljem in znancem, še posebej povejte bolnim in vsem onemoglim, ki jim bo radijski program 7. oktobra še posebej pri srcu. Povejte vsem in vsakomur, da nas bo lahko 7. oktobra veliko, veliko povezanih v molitvi od 17.00 ure naprej.

Slovenija, Radijski utrip, Cerkev na Slovenskem, Politika, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...