Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović
Danijel Halas (foto: skofija-sobota.si)
Danijel Halas

Vatikan: Odpiranje dokumentacije za kanonizacijo Halasa

Slovenija | 01.10.2014, 08:59

V ponedeljek, 29. septembra, je na Kongregaciji za zadeve svetnikov potekalo t.i. odpiranje dokumentacije škofijskega postopka za kanonizacijo Božjega služabnika Danijela Halasa.

Kancler kongregacije msgr. Giacomo Pappalardo je v navzočnosti postulatorke Andreje Červek opravil prvo preverjanje ustreznosti dokumentov postopka, ki so bili 2. aprila 2014 prineseni v Rim.

Ugotovljena je bila ustrezna zapečatenost, potrebni spremljevalni dokumenti in celovitost dokumentacije. V prihodnjih mesecih bodo na kongregaciji podrobneje preverjali, ali je postopek na škofijski ravni potekal v skladu z vsemi normami in pravili cerkvenega prava, ki to področje urejajo. Ob koncu bo kongregacija izdala dekret o veljavnosti škofijskega postopka.

Vir: Škofija Murska Sobota

Slovenija, Cerkev na Slovenskem, Cerkev po svetu
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...