Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

Pravila za izrabo programskega časa pred lokalnimi volitvami

Slovenija | 11.08.2014, 09:58

Na podlagi Odloka o razpisu rednih volitev v občinske svete in rednih volitev županov, objavljenega v Uradnem listu Republike Slovenije št. 47, z dne 25. 6. 2014,

izdajam

pravila RADIA OGNJIŠČE 

za izrabo programskega časa za predstavitev mnenj, kandidatov, strank in list

za redne volitve članov občinskih svetov in županov

1.

V času kampanje za lokalne volitve, ki jo bomo skladno s temi pravili na RADIU OGNJIŠČE spremljali od 6. septembra do vključno 5. oktobra 2014, lahko v programu RADIA OGNJIŠČE svoja stališča predstavijo vse stranke, liste in kandidati, ki v svojih programih in nastopih ne nasprotujejo (neposredno ali posredno) nauku Katoliške Cerkve in z njim povezanim krščanskim vrednotam.

2.

Ta pravila ne urejajo objavljanja dnevno aktualnih novic in poročil o dogajanju v času kampanje za lokalne volitve, kakor tudi ne strokovnih in tehničnih oddaj o volilni zakonodaji in njeni izvedbi.

3.

V programu RADIA OGNJIŠČE bodo oddaje, novice, prispevki, režirani oglasi, brana obvestila, povezani s kampanjo, ločeni s posebnim zvočnim znakom.

4.

Politične stranke, liste in posamezniki, ki v svojih programih in nastopih ne nasprotujejo (neposredno ali posredno) nauku Katoliške Cerkve in z njim povezanim krščanskim vrednotam, lahko znotraj razpoložljivega programskega časa naročijo pogovorne oddaje v dolžini 5, 10 ali 15 minut, ki se zaračunavajo po veljavnem ceniku za oglaševanje na RADIU OGNJIŠČE.

5.

Politične stranke, liste in posamezniki, ki v svojih programih in nastopih ne nasprotujejo (neposredno ali posredno) nauku Katoliške Cerkve in z njim povezanim krščanskim vrednotam, lahko v sklopu oglasnih mest radijskega programa objavljajo plačana brana obvestila in režirane oglase, ki se zaračunavajo po veljavnem ceniku za oglaševanje na RADIU OGNJIŠČE.

6.

Plačilo oddaj, režiranih oglasov in branih obvestil mora biti opravljeno pred začetkom objav in se pri tem ne upošteva običajni popust za avans plačilo; v kolikor vnaprejšnjega vplačila ni, se oddaje, režirani oglasi in brana obvestila ne bodo objavili.

7.

RADIO OGNJIŠČE si pridržuje pravico, da odkloni snemanje oddaje in objavo branega obvestila, režiranega oglasa, če je to v nasprotju s programsko vsebino in temeljno radijsko usmeritvijo.

8.

Obdobje kampanje za lokalne volitve na RADIU OGNJIŠČE se začne 6. septembra 2014 in konča 24 ur pred dnevom glasovanja, ko nastopi volilni molk.

9.

Pravila in rokovnik za izrabo programskega časa za predstavitev mnenj in kandidatov za lokalne volitve objavi RADIO OGNJIŠČE ob začetku kampanje in ga poleg enkratne javne objave v programu RADIA OGNJIŠČE objavi tudi na spletni strani radio.ognjisce.si.

V Ljubljani, 11. avgust 2014

msgr. Franci Trstenjak

glavni in odgovorni urednik RADIA OGNJIŠČE

Slovenija, Radijski utrip, Politika
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...