Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Petra StoparPetra Stopar
Kredarica (foto: Matjaž Maležič)
Kredarica

Dobro delo dobro dene v avgustu kar dvakrat!

Dobro delo dobro dene | 05.08.2014, 14:21

Tradicionalno se vsakega 20. v mesecu odpravimo k ljudem - med naše poslušalce kot tudi neposlušalce. Na terenu poiščemo nekaj dobrih zgodb, hkrati pa v Mercatorju iz vsakokratnega območja skupaj z vami napolnimo čimveč vozičkov za 8 družin v stiski, ki nam jih predlaga krajevna Karitas.

V avgustu se bomo odpravili v gore, natančneje na Kredarico. Iz doline se bomo odpravili že v torek, 19. avgusta, zato si tisti, k boste z nami oba dneva, pravočasno rezervirajte prenočišče: Triglavski dom na Kredarici: (04) 531 28 64, 040/620 781

Torkov večer na 2515 metrih bomo obarvali planinsko - tako s petjem kot z besedo. Naslednji dan, v sredo 20. avgusta, bo ob 11. uri slovesna žegnanjska maša, ki jo bo daroval nekdanji dolgoletni dovški župnik France Urbanija.

Istega dne bomo tudi v Hipermarketu Mercator Primskovo. Med 15. in 18. uro bomo radijci v prepoznavnih majicah skušali nagovoriti naključne kupce, da v svoje košarice vržejo še priboljšek več za eno od konkretnih osmih družin v stiski, ki bo vesela prav vsake malenkosti. Se vidimo?

Na Triglav
Na Triglav © Matjaž Maležič

Sicer pa bomo v avgustu bomo dobrodelni kar dvakrat. Da dobro delo dobro dene bomo rekli tudi 31. avgusta na Čarobnem dnevu v Arboretumu Volčji potok, kjer se vedno veliko dogaja. Vstop je možen s prijavo prek spleta: http://www.carobnidan.si/ ali na kraju samem. Ena vstopnica (6,5 €) velja za vso družino.
Tudi Radio Ognjišče bo tam. Tik pred začetkom novega šolskega leta bomo starše in njihove otroke prosili, naj s seboj prinesejo šolske potrebščine: zvezke, barvice, tempera barvice, flomastre, voščenke, ravnila, copate in šolske torbe, … za otroke, ki živijo v skromnih razmerah. Prinesejo lahko tudi lepo ohranjene, delujoče, cele igrače.

Pridite na Čarobni dan in storite dobro delo za male šolarje in zase. Ker dobro delo dobro dene! Videli nas boste nekje blizu vhoda v park, kjer boste lahko prinešene stvari čimprej oddali in potem sproščeno spremljali pester program, ki ga organizatorji pripravijo vsakič ob začetku šolskega leta… Dobrodošli!

 

Dobro delo dobro dene
Križev pot na Ljubljanski grad (photo: Zan Senicar) Križev pot na Ljubljanski grad (photo: Zan Senicar)

Mladi na ljubljanske ulice ponesli molitev

Molitveno vzdušje je vladalo sinoči na ljubljanskih ulicah, ko je več kot sto mladih molilo križev pot. Jakob Rus iz Katoliške mladine je pojasnil, da so molitev začeli na Kongresnem trgu, ...

Peter Prevc (photo: STA) Peter Prevc (photo: STA)

Peter Prevc: Vzgonski veter Svetega Duha vedno deluje

Današnji dan v Planici se bo zapisal v zgodovino. Najuspešnejši slovenski skakalec vseh časov Peter Prevc je pred več kot 20 tisoč gledalci pomahal v slovo več kot 15 letni profesionalni karieri.

Šunka zorjena po tradicionalnem postopku (photo: KZ Laško) Šunka zorjena po tradicionalnem postopku (photo: KZ Laško)

Kako skuhati sočno velikonočno šunko?

Eno od vprašanj, ki se gospodinjam postavlja v teh dneh je, kako skuhati velikonočno šunko, da bo res sočna in okusna. Peter Oprčkal iz Kmetijske zadruge Laško pravi, da je to najbolj odvisno od ...

Pirhi obarvani z naravnimi barvami (photo: Miša Pušenjak) Pirhi obarvani z naravnimi barvami (photo: Miša Pušenjak)

Miša Pušenjak: Naravne barve za pirhe

Skoraj vsaka gospodinja dobro obvlada pripravo pirhov v rjavo rdečih odtenkih, ki najpogosteje temelji na kuhanju jajc v čebulnih olupkih. Bolj kot je čebula temne barve, bolj izrazit je tudi ...