Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović
Bankomat (foto: Bankart)
Bankomat

V zvezi potrošnikov opozarjajo na dražitev nekaterih bančnih storitev

Slovenija | 23.07.2014, 19:30

V Zvezi potrošnikov Slovenije znova opozarjajo na podražitev nekaterih bančnih storitev. Banke so po njihovih ugotovitvah v zadnjih dveh mesecih najpogosteje višale cene za vodenje osebnega računa in dvig gotovine na bankomatu druge banke ter letno članarino za kartico z odloženim plačilom.

V Zvezi potrošnikov Slovenije vsaka dva meseca opravijo pregled cen bančnih storitev, ki jih potrošniki najpogosteje uporabljajo. V najnovejšem so ugotovili podražitve več storitev pri Poštni banki Slovenije, Gorenjski banki in banki Sparkasse.

Letos so skupaj zaznali že več kot trideset podražitev bančnih storitev, največ, po šest iz njihovega nabora, so ugotovili pri SKB banki, Poštni banki in Probanki. Najbolj je dražila Probanka, saj je trajni nalog podražila za skoraj 50 odstotkov, plačilo položnice z OCR vrstico na bančnem okencu pa za skoraj 150 odstotkov. Za več kot 10 odstotkov so posamezno storitev podražile tudi Abanka, Gorenjska banka, Hypo banka, Poštna banka, SKB banka in banka UniCredit. Ta je kot edina banka svoje stranke tudi razveselila, in sicer s pocenitvijo ene storitve, to je trajnega naloga.

Največ bank je letos dvignilo nadomestila za plačilo položnic na bančnem okencu, pogoste so bile tudi podražitve vodenja osebnega računa, članarine za kreditno kartico in plačila položnice prek elektronske banke.

V Zvezi potrošnikov Slovenije svetujejo primerjavo bank. Kot dodajajo, vse še zdaleč niso enako drage. Z zamenjavo k ugodnejši je po njihovi oceni mogoče na leto prihraniti tudi sto evrov in več.

Več lahko preberete na spletni strani ZPS.

Slovenija
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...