Jure SešekJure Sešek
Aleš KarbaAleš Karba
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

S projektom Pij manj - imej se fajn do večje ozaveščenosti o prekomernem pitju alkohola

Slovenija | 17.07.2014, 13:32

Zavod 112 je predstavil akcijo Pij manj - imej se fajn, namenjeno ozaveščanju javnosti o problematiki prekomernega in tveganega pitja alkohola. Direktor zavoda Damijan Nacevski je poudaril, da bodo izvajali različne aktivnosti na športnih in drugih javnih dogodkih ter preko družbenih omrežij stopili v stik z mladimi.

Kot je pojasnil Nacevski, je pomemben del akcije spodbuditi ljudi, da v kolikor sami ne morejo zmanjšati ali omejiti količine zaužitega alkohola, da si lahko poiščejo strokovno pomoč.

S pomočjo športnikov, umetnikov in drugih znanih osebnosti želijo po njegovih besedah predvsem mladim dati pozitiven zgled, da se je možno zabavati tudi brez alkohola in s tem prispevati k aktivnemu življenjskemu slogu. Dolgoročni cilj zavoda pa je sprememba kulture pitja oziroma sprememba odnosa do alkohola.

Akcijo je v imenu Olimpijskega komiteja Slovenije podprl tudi njen podpredsednik Bogdan Gabrovec. Ta je med drugim izpostavil, da imajo v komiteju ničelno toleranco do različnih odvisnosti. Njihova prizadevanja pa so usmerjena v ozaveščanje športnikov že v mladih letih, da prekomerno pitje alkohola škodi zdravju.

Poleg Gabrovca so akcijo podprli tudi nekdanja varuhinja človekovih pravic Zdenka Čebašek Travnik in judoist Aljaž Sedej. Slednji je poudaril, da mora biti vsak posameznik dovolj močan, da se pri pitju alkohola "zna ustaviti".

Več o akciji.

Slovenija
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...