Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović
Najpogosteje tvitana fotografija med papeževim obiskom Svete dežele. (foto: AFP)
Najpogosteje tvitana fotografija med papeževim obiskom Svete dežele.

Množično tvitanje ob papeževem obisku Svete dežele

Svet | 30.05.2014, 11:27

Potovanje papeža Frančiška v Sveto deželo pretekli konec tedna je povzročilo velik odziv močen družbenih omrežjih. Med njegovim tridnevnim obiskom krajev, kjer je živel in deloval Jezus, je bilo registriranih skoraj 117 tisoč tvitov v angleščini po vsem svetu. Ljudje so si najpogosteje izmenjavali značilno fotografijo papeža Frančiška z roko na izraelskem zidu ločevanja na poti v Betlehem.

Skoraj 70 odstotkov tvitov so poslali moški, največ iz Severne Amerike in Evrope, v manjši meri pa iz Izraela in Palestine. Občutja o papežu so bila večinoma pozitivna, poroča italijanski servis Datalytics, prav tako tudi komentarji o potovanju v Sveto deželo nasploh, z vrhunci med papeževim obiskom Jordanije, Betlehema in spominskega parka na holokavst v Jeruzalemu. Družbeni klepet je dosegel vrhunec 25. maja med papeževim obiskom v Betlehemu, kjer se je srečal s palestinskim predsednikom Mahmudom Abasom, krajevnimi političnimi in verskimi oblastmi ter maševal na prostem na trgu pred baziliko Jezusovega rojstva.

Najpogosteje je preko Tweeterja potovala fotografija papeža ob zidu ločevanja, sledi podoba, ko papež poljublja roke preživelim v holokavstu v spominskem parku Jad Vašém v Jeruzalemu. Zelo priljubljena pošiljka prek tvita je bila tudi fotografija italijanske novinarke s papežem, ki jo je posnela 24. maja na papeževem letalu na poti iz Rima v Aman v Jordaniji.

Pozitivne komentarje so izzvale predvsem zahvalne papeževe besede prejšnjo soboto v Jordaniji, da je sprejela toliko Sircev, ki so zbežali zaradi spora v domovini.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...