Damijana MedvedDamijana Medved
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Marjana DebevecMarjana Debevec
Srečanje odbornikov mladinskih organizacij (foto: Svobodna Slovenija)
Srečanje odbornikov mladinskih organizacij

Delovanje mladinskih organizacij

| 19.05.2014, 13:57 Matjaž Merljak

Anika Urbančič je za tednik Svobodna Slovenija, ki izhaja v Buenos Airesu v Argentini, pisala o delovanju mladinskih organizacij v slovenski skupnosti pod Južnim križem.

Veliko število mladih, kar 46, se nas je udeležilo srečanja odbornikov, ki ga je centralna mladina organizirala 2. aprila 2014. Z navdušenjem smo se zbrali okoli 11. ure na Oblakovi domačiji, da smo se med seboj pogovorili ter malo bolj spoznali. Zelo zanimivo je bilo tudi, da smo bili različnih starosti. Najstarejši sodelujejo pri mladini že vrsto let, veliko so se naučili in lahko to posredujejo drugim ter najmlajše vodijo. Tisti, ki šele pričenjajo, pa so pokazali veliko navdušenja in želja za delo v organizaciji.

Pogovor in aktivnosti je vodil Claudio Scalese, naš mladinski duhovni vodja g. Franci Cukjati pa nas je spremljal.

Pogovor in aktivnosti je vodil Claudio Scalese
Pogovor in aktivnosti je vodil Claudio Scalese © Svobodna Slovenija

Srečanje je bilo osredotočeno na pomembnost pogovora in delo v skupini.

Na začetku se je vsak predstavil. Čeprav se med sabo večinoma poznamo, smo imeli tudi s tem srečanjem možnost spoznati nove ljudi.

Med razpravljanjem in pogovorom je čas hitro minil, tako da je bil že čas za kosilo, za katerega sta poskrbela Martin Godec in Natalija Jerman.

Srečanje je bilo osredotočeno na pomembnost pogovora in delo v skupini
Srečanje je bilo osredotočeno na pomembnost pogovora in delo v skupini © Svobodna Slovenija

Imeli smo malo odmora, potem pa smo se zopet posedli v velik krog, da bi nadaljevali s programom. Obravnavali smo najrazličnejše teme: zveze med nami kot osebami in kot člani iste skupnosti, razmere med domovi, naše delo, zakaj je še po toliko letih skupnost na nogah. Veliko dobrega osebnega in skupnega smo prejeli. Najpomembnejše pa je to, da smo obnovili in okrepili svojo ljubezen do slovenstva in dela, ki sta stebra naše skupnosti.

Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Eva Golob (photo: ZSPM) Eva Golob (photo: ZSPM)

Eva Golob: Ponosni na podeželske korenine

»Vsako leto pripravimo zelo pester program skozi celo leto in številni naši dogodki so tradicionalni. Eden takih je državni kviz Mladi in kmetijstvo, ki bo (danes) v Velikih Laščah potekal že ...