Nataša LičenNataša Ličen
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Rok MihevcRok Mihevc

Pahor s poslanskimi skupinami o razpisu predčasnih volitev

Politika | 13.05.2014, 10:33 Petra Stopar

Predsednik republike Borut Pahor nadaljuje posvetovanja z vodji poslanskih skupin glede morebitnega predloga za novega mandatarja in najprimernejšega datuma za predčasne volitve.

Po ponedeljkovih pogovorih je kazalo, da predlogov za mandatarja ni, volitve pa da so najbolj verjetne julija ali pa morda tudi konec avgusta.

Kot prvi je na pogovoru pri predsedniku republike vodja poslanske skupine DL Rihard Braniselj. Pahor se bo srečal še z vodji poslancev DeSUS, SLS in NSi ter s predstavnikoma narodnih skupnosti.

Vodje poslanskih skupin SDS, PS, nepovezanih poslancev in SD, s katerimi se je Pahor srečal v ponedeljek, so zagotovili, da mandatarja ne bodo predlagali. Pričakovati je, da bodo danes to sporočili tudi ostali. A postopke utegne zaplesti tudi morebiten ustavni spor odloka o razpisu volitev.

V primeru skrajšanja roka, ki ga ima na voljo Pahor, so volitve možne julija, brez skrajšanja roka pa konec avgusta - razen v primeru predloga za mandatarja, so pojasnili v uradu predsednika republike.

 

Politika, Sociala
Uporabljene plastenke (photo: Pixabay) Uporabljene plastenke (photo: Pixabay)

Res to potrebujem?

Praznujemo dan Zemlje – našega skupnega doma, kakor se večkrat izrazi papež Frančišek. Na svetovni in tudi slovenski ravni poteka več pobud, v katere naj bi bila vključena več kot milijarda ljudi ...

Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič) Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič)

Boga bodo vzeli zares!

Na Brezjah je bilo popoldne srečanje družin ljubljanske nadškofije. Geslo srečanja je bilo »Vzemi Boga zares!«. Srečanje so sklenili ob 16. uri s sveto mašo, ki jo je daroval nadškof Stanislav Zore.

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.