Jure SešekJure Sešek
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

Papež se bo srečal z italijanskimi šolami

Cerkev po svetu | 10.05.2014, 07:00 Marta Jerebič

Papež Frančišek se bo popoldne na trgu sv. Petra srečal z učenci, dijaki, študenti in učitelji italijanskih šol. Na dogodku, ki bo potekal pod geslom 'Cerkev za šole', pričakujejo približno 300 tisoč ljudi. Predsednik italijanske škofovske konference, kardinal Angelo Bagnasco, ob tem poudarja, da družba težko napreduje, če ne vlaga v izobraževanje.

Italijanska škofovska konferenca na srečanje s papežem vabi šolarje in študente ter njihove starše, učitelje, vodje in administrativno osebje vseh šol, tako javnih kot zasebnih. Na trgu sv. Petra se bo zbralo tudi 15 tisoč otrok iz 8 tisoč osnovnih šol, ki so povezane v Združenju katoliških osnovnih šol.

Kot je povedal predsednik italijanske škofovske konference, kardinal Angelo Bagnasco, je prišel čas, da v središče postavimo stvari, ki štejejo, med temi si šola zasluži posebno pozornost. Če se namreč ne vlaga vanjo, neka država težko napreduje. Družba, ki svojih ekonomskih energij ne namenja šoli oziroma izobraževanju in inovacijam, zamuja vlak vnovičnega gospodarskega zagona, je poudaril kardinal Bagnasco. Spregovoril je tudi o polemikah, ki se pojavljajo v zvezi z javnimi in zasebnimi šolami. Če bi čez noč zaprli vse zasebne šole v Italiji, bi po njegovih besedah prišlo do krize sistema in gospodarske škode, tudi zato, ker en učenec javne šole državo stane 6 do 7 tisoč evrov, učenec zasebne šole pa od 700 do 800 evrov.

Srečanje na Trgu sv. Petra se bo začelo ob 15.30. Papež Frančišek se bo na trg z avtom podal nekaj čez 16. uro, ob 17h pa je predviden njegov nagovor. Dogodek se bo končal ob 18.30.

Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...