Jure SešekJure Sešek
Aleš KarbaAleš Karba
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
msgr. Franci Trstenjak (foto: Izidor Šček)
msgr. Franci Trstenjak

Vabljeni k spremljanju prazničnega programa na Radiu Ognjišče

Slovenija | 17.04.2014, 01:38

Za nami je deveti radijski misijon, z misijonskimi govori patra Marka Rupnika smo se utrjevali v življenjski drži: OSTATI V KRISTUSU, ki nam zagotavlja svobodo in ki nam pomaga k njeni uresničitvi. S pomočjo besed patra Marka smo lahko spoznali hudo zmoto današnjega časa, ko se individuum postavlja v središče dogajanja in se vse vrti okoli njega, namesto da bi bila v središču oseba, ki želi in hoče biti z drugo osebo v odnosu, v srečevanjih, v občestvu. Živa in zdrava občestva so in morajo biti naša sedanjost in naša prihodnost. Potrebna pa je seveda zasidranost v Kristusu, ki nas je odrešil.

Misijon, čeprav se je formalno končal pred tednom, se nadaljuje, če želimo in če hočemo ostati v Kristusu. In z dneva v dan se je potrebno izročati Kristusu in ga prositi pomoči, da v Njem ostanemo in z Njim mislimo, govorimo in delamo. In to naj bo izziv tudi letošnjega obhajanja velikonočnih praznikov.

Pri tem vam želi biti v pomoč program Radia Ognjišče. Še posebej vsem, ki ne morejo oz. ne morete v domačo cerkev, v kateri naj bi se množično zbirali verniki oltarnega občestva v četrtek, petek in soboto ter seveda na veliko noč. Vabim vas k spremljanju in sodelovanju pri neposrednih prenosih svetih bogoslužij.

V četrtek bo ob 9.00 prenos krizmene maše iz ljubljanske stolnice.

V četrtek, petek in soboto zvečer bodo naši mikrofoni v župnijski cerkvi sv. Antona na Viču v Ljubljani. V četrtek in petek ob 19.00, v soboto ob 20.00. Na veliki petek bo uri Jezusove smrti, ob treh popoldan, v programu Radia Ognjišče pobožnost križevega pota. Na veliko noč bo prenos praznične svete maše v sodelovanju z radijem Slovenija ob 10.00.

Ob prenosih, pri katerih boste lahko sodelovali z molitvijo in pesmijo, bo seveda še veliko drugih programskih vsebin, ki bodo uglašene na posamezne dneve svetega tridnevja. Vabljeni k poslušanju in hkrati bodite naprošeni, da vabilo k poslušanju prazničnega programa Radia Ognjišče posredujete naprej - svojim sorodnikom, prijateljem in znancem. Še posebej pa vas prosim, da pomagate bolnim in ostarelim poiskati na sprejemnikih frekvenco Radia Ognjišče.

Natančnejše podatke o našem programu pa najdete na strani sporeda.

Slovenija, Radijski utrip, Cerkev na Slovenskem
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...