Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović

Izpostavitev torinskega prta 2015: Logo oblikovali mladi

Svet | 21.04.2014, 15:14

Logo ob izpostavitvi Jezusovega mrtvaškega prta prihodnje leto je oblikovala torinska mladina. Geslo tokratne izpostavitve, ki bo od 19. do 24. junija 2015, je Največja ljubezen. Nanaša se na Jezusove besede iz Janezovega evangelija: "Nihče nima večje ljubezni, kakor je ta, da dá življenje za svoje prijatelje" (Jn 15,13).

Poleg napisov Mrtvaški prt 2015 in Največja ljubezen, logo vsebuje tudi poteze Jezusovega obraza, kakršen je na mrtvaškem prtu. Postavitev besedila in barv namiguje na križ.

Kustos torinskega prta msgr. Cesare Nosiglia je k sodelovanju povabil mlade z namenom, da bi se med seboj povezali ter izrazili svojo mladostniško ustvarjalnost in premišljevanje o pomenu torinskega prta v luči gesla Največja ljubezen. Ljubezen Boga do ljudi je ista kot ljubezen Jezusa Kristusa. Darovati lastno življenje pomeni odkriti svojo resnično poklicanost kot moški in kot ženska, v kakršnem koli stanju, tudi v situacijah velikega trpljenja in bolezni.

V pripravi loga so sodelovale skupine študentov iz torinske akademije za umetnost Albertina ter mladi, ki so sodelovali na škofijskem srečanju mladih. Posebna komisija, ki jo je vodil nadškof Nosigla je nato izbrala štiri predloge, posebna agencija za oglaševanje pa je dodala še potrebne popravke, da je logo dobil bolj profesionalno podobo.

Vir: Radio Vatikan

Svet, Cerkev po svetu
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...