Jure SešekJure Sešek
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

V čem je zaklad družine?

Slovenija | 12.04.2014, 00:56 Marjana Debevec

V Planini pri Rakeku bo danes potekal dan družin, ki ga pripravljajo družine iz Gibanja fokolarov. Pod naslovom Zaklad družine bodo udeleženci razmišljali o tem, kako živeti medsebojno ljubezen v družini in kako si pomagati iti naprej tudi v preizkušnjah.

Dan družin je namenjen vsem, ki so kakorkoli povezani z družino: staršem, zakoncem brez otrok, starim staršem, tetam, stricem, duhovnikom in vsem, ki bi želeli bolj razumeti izzive, s katerimi se zakonci srečujemo danes. V dvorani bosta dopoldne dva sklopa.

V prvem delu bomo spoznavali zaklad družine, ki je medsebojna ljubezen, in Božji načrt za družino. Prisluhnili bomo pričevanjem dveh zakonskih parov: starih staršev in staršev. Spregovorili nam bodo o preizkušnjah in veselju, ki doletijo marsikatero družino, pa tudi o tem, kako lahko družina pričuje v okolju, kjer živi.

V drugem delu pa bomo v luči umetnosti evangeljske ljubezni odkrivali, kako graditi odnos med zakoncema. Spregovorila bosta par s krajšim "zakonskim stažem" in par, ki ima za seboj že veliko izkušenj, tudi kar nekaj vnukov.

V tem času bodo otroci, starejši od štirih let, imeli program v Kulturnem domu.

Program v dvorani se bo začel ob 9.15, sklenil pa ob 12.45 s sveto mašo. Sledilo bo kosilo iz popotne torbe in nato praznično popoldne.

Vsak si bo lahko sam izbral, kar mu najbolj odgovarja. Pripravili bodo veliko igro za starše z otroki; nekateri se bodo odpravili na izlet; spet drugi pa se bodo lahko pogovarjali v skupinah in si izmenjali, kaj so doživeli dopoldne ter si podelili svoje izkušnje.

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...