Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović

Bruselj: Škofje EU razpravljali o razmerah v Ukrajini in prihodnjih volitvah

Svet | 23.03.2014, 14:37

Približno dvajset evropskih škofov se je prejšnji teden zbralo v Bruslju na spomladanskem zasedanju Komisije škofovskih konferenc Evropske skupnosti (COMECE).

Razprave so potekale na temo Evropska unija, pogled od zunaj. Na programu so bile tudi razmere v Ukrajini, o katerih je govoril ukrajinski škof msgr. Borys Gudziak. O njih je spregovoril tudi predsednik komisije nemški nadškof Reinhard Marx. Opozoril je pred nevarnostjo "povratka v hladno vojno" ter pozval k pravilnem ovrednotenju "procesa integracije v skupnost".

Sicer pa je tudi predstavil dokument, ki so ga evropski škofje pripravili pred prihajajočimi evropskimi volitvami. Med drugim je izpostavil tematike, kot so solidarnost v Evropi, vzpostavitev socialne ekonomije trga, vprašanje sprejemanja migrantov in beguncev in "solidarnost, ki gre onkraj meja Evropske unije". Nadškof Marx je med drugim še poudaril potrebo po solidarnem svetovnem redu, h kateremu mora prispevati tudi EU, ter pozval k "trajnemu zavzemanju za Evropo pravičnosti".

Vir: Radio Vatikan

Svet, Cerkev po svetu, Evropska Unija
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...