Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović

Papež sprejel argentinsko predsednico

Papež in Sveti sedež | 18.03.2014, 07:52 Marta Jerebič

Papeža Frančiška je včeraj obiskala argentinska predsednica Cristina Fernández de Kirchner, in sicer ob obletnici pontifikata. Papež jo je skupaj z njeno številno delegacijo sprejel v dvorani v pritličju doma sv. Marte.

Kot je povedal vatikanski tiskovni predstavnik, p. Federico Lombardi, je predsednica svetemu očetu predstavila pozdrave, voščila ter naklonjenost argentinskega ljudstva ob prvi obletnici pontifikata. Papež Frančišek je po srečanju Kirchnerjevo povabil na zasebno kosilo v dom sv. Marte. Več o vsebini pogovorov Vatikan ni objavil, obisk pa je trajal 3 ure.

Papež in Sveti sedež
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.