Alen SalihovićAlen Salihović

Bogata športna nedelja ob zaključku zimske sezone

Slovenija | 23.03.2014, 17:29

Za nami je uspešna športna nedelja in tudi uspešna zimska sezona v skoraj vseh zimskih športih. Danes sta se končali še sezoni v smučarskih skokih in biatlonu.

V dolini pod Poncami je danes donela tudi Zdravljica. Za to je poskrbel naš Peter Prevc, ki je zmagal na zadnji tekmi v Planici. Med drugim je postavil tudi rekord Bloudkove skakalnice – skočil je kar 142 metrov. Z zmago je napredoval tudi na drugo mesto v svetovnem pokalu. Tako je z današnjim dnem komaj 21-letni Prevc na najlepši možen način končal izjemno uspešno sezono. "Danes se mi je res vse izšlo po željah, v mojih skokih ni bilo veliko napak. Tudi razmere so bile zelo poštene za vse skakalce, lahko rečem, da smo danes videli eno najbolj 'fair' tekem sezone. Zelo sem zadovoljen," je dejal skakalec iz Dolenje vasi, ki je z zmago prehitel Freunda tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala in sezono končal na drugem mestu. "Energijo za takšen nastop sem potegnil iz občinstva. Hvala vsem, ki so se danes tukaj v dežju zbrali pod Poncami," je še dejal Prevc in razkril: "Danes je zagotovo eden najlepših dni v mojem življenju. Zmagati pred domačimi navijači je res pravi užitek!"

Drugi je bil Nemec Severin Freund, tretji pa Norvežan Anders Bardal. Zmagovalec sezone Poljak Kamil Stoch, vodilni po prvi seriji, je bil četrti. V finalu je nastopilo kar sedem Slovencev. Med dobitnike točk so se uvrstili še Jernej Damjan, ki je zadnjo tekmo sezone končal na desetem mestu, Jurij Tepeš, ki je s 26. mesta napredoval na končno 19., Nejc Dežman je končal na 20. mestu, Matjaž Pungertar na 23., Cene Prevc na 27. in Tomaž Naglič na 29. mestu.

V Oslu pa se je danes zaključila tudi biatlonska sezona in to na najlepši možni način za slovenske tekmovalce. Kot prve so nastopile ženske in z odličnim uspehom se lahko pohvali naša Teja Gregorin. Na 12,5 kilometra dolgi preizkušnji s skupinskim startom je bila z dvema zgrešenima streloma stoje, druga. Zmagala je Slovakinja Anastazija Kuzmina, naša druga Slovenka Andreja Mali je bila 30. Gregorinova, ki je največji uspeh vpisala v Sočiju z olimpijskim bronom, je v karieri stopila še četrtič na stopničke. V svetovnem pokalu je bila pred dvema letoma, prav tako na tekmi s skupinskim startom, v Oslu tretja, stopničke pa ima še z dveh svetovnih prvenstev. Letošnjo sezono je končala na 13. mestu v skupnem seštevku.

Piko na i današnje nedelje je prispeval slovenski biatlonec Jakov Fak, ki je sezono svetovnega pokala končal s tretjim mestom. Na tekmi s skupinskim startom na 15 kilometrov v Oslu je zmagal Francoz Martin Fourcade, ki je zgrešil eno tarčo, drugo mesto je osvojil Avstrijec Daniel Landertinger, ki je zadel vseh 20 tarč, Fak na tretjem mestu pa zgrešil dvakrat. Fak je v četrtek zmagal že v sprintu, v sobotni zasledovalni tekmi pa je končal na osmem mestu. Danes je dobro začel, na prvih dveh streljanjih leže zadel vse tarče, nato pa na tretjem in četrtem strelskem postanku zgrešil po enkrat. Po četrtem streljanju je na 11. mestu zaostajal minuto, a nato z odličnim tekom in napadom v pravem trenutku v boju za tretje mesto opravil s štirimi tekmeci. Letošnjo sezono je končal na 12. mestu v skupnem seštevku.

Slovenija
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...