Jure SešekJure Sešek
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

Papež se bo srečal s svojci žrtev mafije

Papež in Sveti sedež | 21.03.2014, 13:11 Marta Jerebič

Papež Frančišek se bo popoldne srečal s svojci žrtev mafije. Dogodek v rimski župniji sv. Gregorja VII. pripravlja Fundacija Libera. Molitveno bdenje se bo v navzočnosti svetega očeta začelo ob 17.30, udeležilo pa se ga bo 700 oseb iz vse Italije. Zastopale bodo okoli 15 tisoč svojcev, ki so zaradi mafijskega nasilja izgubili enega ali več družinskih članov.

Vsako leto na prvi pomladni dan, 21. marca, na pobudo Fundacije Libera poteka dan spomina na nedolžne žrtve mafije. Letos je to že štirinajstič zapored, posebej pa ga bodo jutri obeležili v italijanskem kraju Latina. Tu bo potekal spominski sprevod, prebrali bodo imena vseh žrtev mafije, nato pa bodo pripravili različna predavanja, razprave, delavnice in druge dogodke na temo prava in zakonodaje glede mafije in civilnega boja proti njej. Spominski dogodki bodo sicer potekali po različnih krajih Italije.

Ustanovitelj Fundacije Libera, don Luigi Ciotti, je v pogovoru za Radio Vatikan dejal, da svojci žrtev mafije od svetega očeta pričakujejo močno in jasno besedo, da je Evangelij nezdružljiv z nezakonitostjo, korupcijo in mafijami.

In kaj želijo družine, ki so zaradi mafijskega nasilja izgubile svojega člana? »Želijo pravico in resnico. Ne smemo pozabiti, da 70 odstotkov svojcev nedolžnih žrtev mafije ne pozna resnice,« je še povedal don Ciotti.

Papež in Sveti sedež
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...