Štefan IskraŠtefan Iskra
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Rok MihevcRok Mihevc
Lurška votlina (foto: Izidor Šček)
Lurška votlina

Vabljeni na romanje v Lurd

| 03.02.2014, 14:14

Pred 156 leti, 11. februarja 1858, se je v mahnem mestecu pod Pirineji pastirici Bernardki v Lurdu prvič prikazala Marija. Radio Ognjišče in Kompas vabita 1. in 2. marca na romanje v Lurd s posebnim letalom.

ODHOD: 1. 3. 2014

ČAS POTOVANJA: 2 dni | 1 noč

ČAS ZA PRIJAVO: do 20. 2. 2014

NAJMANJŠE ŠT. POTNIKOV: 130

1. dan, sobota, 1/3: LJUBLJANA-LURD | večerja

Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika v jutranjih urah in odhod (predvidoma ob 7:00) posebnega letala proti Lurdu. Po približno dvournem letu pristanek na lurškem letališču, prevzem prtljage in vožnja z avtobusom do Lurda in hotela. Ker je praviloma vstop v hotelske sobe po 14.uri, bomo prtljago pustili v posebni sobi za garderobo in se peš odpravili do svetišča. Najprej bomo počastili Lurško Gospo pri votlini kjer se je Marija prikazala Bernardki osemnajstkrat, potem pa se odpravili na ogled vseh cerkva in vsega drugega, kar je zaobjeto v pojmu „lurško svetišče“. Sveta maša. Po kratkem popoldanskem počitku bi nadaljevali z ogledi (ogled Bernardkine rojstne hiše, ječe...) oz. bo čas za osebno pobožnost. Večerja in prenočevanje.

2. dan, nedelja, 2/3: LURD-LJUBLJANA | zajtrk

Zajtrk. Po zajtrku bomo imeli pobožnost križevega pota in sveto mašo, po njej pa bo čas za osebno pobožnost in nakup spominkov. Kdor bo želel, si bo lahko ogledal lurško trdnjavo (doplačilo), ki se nahaja na vrhu pečine nad mestom in v kateri se nahaja Pirinejski muzej. Z višine je neverjeten razgled na mesto in okolico. Popoldan bomo zapustili Lurd in se odpeljali do letališča, od koder bomo okoli 18. ure poleteli proti Ljubljani.

Bazilika v Lurdu
Bazilika v Lurdu © ARO

Cena na osebo: 397 € (pri udeležbi najmanj 130 oseb)

CENA VKLJUČUJE:

poseben letalski prevoz v ekonomskem razredu po programu, letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo v znesku 35 €, hladen obrok na letalu , avtobusni prevoz z letališča do hotela in nazaj, 1 prenočevanje z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah, 1 večerja brez pijače, DDV ter vodenje in organizacijo potovanja.

MOŽNA DOPLAČILA (ob prijavi): enoposteljna soba 35 €, zavarovanje z asistenco v tujini Coris za osnovno kritje 6,3 € za osebe do 70 let, oz. 12,6 € za osebe med 70 in 85 let, kosilo drugi dan 17 €; (na poti): trdnjava 5€

OPOZORILO: Zaradi varnostnih predpisov glede vnosov tekočin v letalo, boste morali lurško vodo, če jo boste želeli nesti domov, dati v kovček, ki ga boste oddali pri prejemu vstopnega kartona za letalo. Omejitev oddane prtljage je 20 kg na osebo.

Za prijave pokličite našo brezplačno telefonsko številko:

080 19 60

Splošni pogoji in navodila za turistične aranžmaje so sestavni del programov in so objavljeni ter splošno dostopni na spletnem naslovu www.kompas.si. Program je sestavljen po pogojih na dan 29. 1. 2014. Izvajalec programa je KOMPAS Turistično podjetje, d.d., Pražakova 4, Ljubljana, sektor POTOVANJA, Ljubljana.

Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...