Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović

Nov film o bl. Materi Tereziji: Žejen sem

Svet | 04.02.2014, 16:30

Žejen sem: tako se glasi naslov novega filma za velika platna o bl. Materi Tereziji iz Kalkute. Snemanje se bo začelo konec leta 2014.

Film ne bo biografija v pravem pomenu besede. V glavnem bo osredotočen na obdobje, v katerem je mlada albanska redovnica Agnes Gonxa Bojaxhio ustanovila red misijonark ljubezni. Gre za petdeseta leta. Celotno njeno življenje od takrat dalje je bilo posvečeno najbolj ubogim med ubogimi. V tem trenutku so v teku ogledi mest v Kalkuti v Indiji in v Tijuani v Mehiki, kjer bo potekalo snemanje.

V projekt bodo neposredno vključene tudi misijonarke ljubezni preko Centra Matere Terezije v Kalkuti. Film bo izšel okvirno spomladi ali poleti 2015. Producenta Tony Krantz in Jamey Volk delata v sodelovanju s scenaristom Keirom Pearsonom. Film, kot pravijo njegovi ustvarjalci, bo pripovedoval o Materi Tereziji kot o »normalnem« človeškem bitju s svojimi mislimi, smislom za humor, skrbmi, dvomi in dolgimi trenutki teme ter duhovne suše, ki je kar več let niso zapustili.

Vir: Radio Vatikan

Svet, Cerkev po svetu
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Eva Golob (photo: ZSPM) Eva Golob (photo: ZSPM)

Eva Golob: Ponosni na podeželske korenine

»Vsako leto pripravimo zelo pester program skozi celo leto in številni naši dogodki so tradicionalni. Eden takih je državni kviz Mladi in kmetijstvo, ki bo (danes) v Velikih Laščah potekal že ...