Jure SešekJure Sešek
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

Afriške radijske postaje tudi o digitalizaciji

Svet | 04.02.2014, 09:31

V Kamerunu je pretekli teden potekalo sedmo generalno zasedanje zveze afriških radijskih postaj. Udeleženci so se posvetili predvsem dvema temama, ki sta: prehod na digitalno prenašanje signalov in radijski prenosi športnih dogodkov. Glede le-tega jim je posebno pismo namenil tudi p. Federico Lombardi, direktor Radia Vatikan.

Ob sklepu srečanja pa so udeleženci napisali zaključno poročilo in izdali posebno izjavo. Slednja ima pet točk. Najprej predstavniki držav članic pozivajo Mednarodno telekomunikacijsko zvezo k upoštevanju trenutne nezmožnosti precejšnjega deleža afriških držav, da bi zaključile s prehodom na digitalno prenašanje do določenega roka, ki je 17. junij 2015. Obenem se na zvezo obračajo s prošnjo, da bi jih vključila v iskanje alternativne rešitve.

Druga točka se nanaša na vse članice, da bi sprejele skupno stališče glede deljenja digitalnih dividend, temelječ na specifičnosti afriške celine.

Članice so v tretji točki izjave naprošene tudi, da brez odlašanja na nivoju vlade in rednih telekomunikacijskih sredstev uvedejo kampanjo, ki bi osveščala o posledicah digitalnih dividend, dodeljenih operaterjem mobilnih telefonov, in sicer v izgubo radijskih in televizijskih oddajnikov.

Četrta točka opominja članice, ki niso najbolj aktivne pri sodelovanju v zvezi, da bi si bolj prizadevale in zavzele bolj aktivno vlogo v razvoju zveze, kateri pripadajo.

V zadnji točki pa udeleženci zasedanja pozivajo vlade afriških držav, da bi upoštevale sprejeti dogovor glede pravic prenosov športnih dogodkov.

Vir: Radio Vatikan

Svet, Cerkev po svetu
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...