Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Dobrote slovenskih kmetij (foto: ARO)
Dobrote slovenskih kmetij

Rok za prijavo na Dobrote slovenskih kmetij podaljšan

| 11.02.2014, 09:26

Zaradi izjemnih vremenskih razmer v nekaterih delih Slovenije so organizatorji letošnje že 25. razstave Dobrote Slovenskih kmetij za teden dni podaljšali rok za prijavo na ocenjevanje kmečkih prehranskih izdelkov.

KGZ Ptuj, Mestna občina Ptuj, Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije v sodelovanju z ostalimi kmetijsko gozdarskimi zavodi in ob podpori Ministrstva za kmetijstvo in okolje letos od 15. do 18. maja v Minoritskem samostanu na Ptuju maja pripravljajo jubilejno 25. državno razstavo in ocenjevanje Dobrote slovenskih kmetij.

Tako kot v preteklih letih bodo tudi letos izdelke ocenjevale strokovne komisije in podeljena bodo priznanja za kakovost. Za izdelke, ki bodo trikrat zapored dobili najvišje priznanje, bodo podeljeni znaki kakovosti.

Zaradi žledne ujme so organizatorji za teden dni podaljšali rok za prijavo v ocenjevanje, kar je tudi prijava za sodelovanje na razstavi. Prijavo lahko kmetje elektronsko vložiijo pri svojem kmetijskem svetovalcu najkasneje do torka, 18. februarja.

Organizatorji obenem opozarjajo da se že v četrtek, 20. februarja, izteče rok za dostavo nekaterih vzorcev za ocenjevanje in sicer za sadna žganja, žganja iz grozdja in likerje, za suho sadje, za sadne in zelenjavne sokove in nektarje ter za konzervirano zelenjavo in druge pridelke.

Prispevek za ocenjevanje znaša letos 25,50 evra za prvi izdelek, za vsak naslednji izdelek iste kmetije pa 20,50 evra.

 

Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...