Boštjan SmoleBoštjan Smole

Prevc v Sočiju do srebrne medalje

| 09.02.2014, 20:45

Slovenija je v Sočiju prišla do prve medalje. Skakalec Peter Prevc (102,5/99 m; 265,3 točke) je na srednji skakalnici osvojil srebrno medaljo. Zmagal je Poljak Kamil Stoch (105,5/103,5; 278), vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala, tretji je bil Norvežan Anders Bardal (101,5/98,5; 264,1).

Odlično se je odrezal tudi Jernej Damjan (99,5/101; 254,7), ki je v drugi seriji z 11. napredoval na deveto mesto. Jurij Tepeš pa je po uspešnem prvem skoku v drugem spet skočil kot v preteklih dneh in bil 26. (100/93; 236,7). Robert Kranjec zaradi poškodbe po padcu v sobotnih kvalifikacijah na tekmi ni nastopil.

Pa tudi sicer je celotna tekma potekala precej v slovenski luči. Trojica slovenskih orlov na čelu s Petrom mišico je imela bučno podporo s tribun, saj so si tekmo slovenski športniki ogledali v velikem številu, v vznožju skakalnice pa so bili ob prvi medalji v Sočiju tudi hokejisti. Na podelitvi cvetja je bil eden od podeljevalcev tudi predsednik olimpijskega komiteja Slovenije Janez Kocijančič. Uradna podelitev medalj bo v ponedeljek zvečer v Sočiju.

Križev pot na Ljubljanski grad (photo: Zan Senicar) Križev pot na Ljubljanski grad (photo: Zan Senicar)

Mladi na ljubljanske ulice ponesli molitev

Molitveno vzdušje je vladalo sinoči na ljubljanskih ulicah, ko je več kot sto mladih molilo križev pot. Jakob Rus iz Katoliške mladine je pojasnil, da so molitev začeli na Kongresnem trgu, ...

Peter Prevc (photo: STA) Peter Prevc (photo: STA)

Peter Prevc: Vzgonski veter Svetega Duha vedno deluje

Današnji dan v Planici se bo zapisal v zgodovino. Najuspešnejši slovenski skakalec vseh časov Peter Prevc je pred več kot 20 tisoč gledalci pomahal v slovo več kot 15 letni profesionalni karieri.

Šunka zorjena po tradicionalnem postopku (photo: KZ Laško) Šunka zorjena po tradicionalnem postopku (photo: KZ Laško)

Kako skuhati sočno velikonočno šunko?

Eno od vprašanj, ki se gospodinjam postavlja v teh dneh je, kako skuhati velikonočno šunko, da bo res sočna in okusna. Peter Oprčkal iz Kmetijske zadruge Laško pravi, da je to najbolj odvisno od ...

Pirhi obarvani z naravnimi barvami (photo: Miša Pušenjak) Pirhi obarvani z naravnimi barvami (photo: Miša Pušenjak)

Miša Pušenjak: Naravne barve za pirhe

Skoraj vsaka gospodinja dobro obvlada pripravo pirhov v rjavo rdečih odtenkih, ki najpogosteje temelji na kuhanju jajc v čebulnih olupkih. Bolj kot je čebula temne barve, bolj izrazit je tudi ...