Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Alen SalihovićAlen Salihović

VIDEO: Kristus DA, Cerkev NE

Svet | 30.01.2014, 14:09 Marjana Debevec

Papež Frančišek je pri jutranji sveti maši opozoril pred absurdno dvojnostjo, razdeljenostjo, ko nekateri pravijo, da ljubijo Kristusa, Cerkev pa zavračajo. Izpostavil je tri stebre občutka pripadnosti stebre, ki so ponižnost, saj se zavedamo milosti, da smo lahko vključeni v neko cerkveno skupnost; zvestoba nauku Cerkve in molitev zanjo.

"Kristjan ni le krščen in potem živi naprej svoje življenje. Prvi sad krsta je pripadnost Cerkvi, Božjemu ljudstvu. Ne moremo razumeti kristjana brez Cerkve. Zato je veliki papež Pavel VI. govoril o absurdni razdeljenosti: ljubiti Kristusa brez Cerkve; poslušati Kristusa, Cerkve pa ne; biti s Kristusom brez Cerkve. To ni mogoče. Evangeljsko sporočilo prejmemo po Cerkvi in svetost dosežemo v Cerkvi. Naša pot je Cerkev. Vse drugo je fantazija," je še dejal papež Frančišek.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Križev pot na Ljubljanski grad (photo: Zan Senicar) Križev pot na Ljubljanski grad (photo: Zan Senicar)

Mladi na ljubljanske ulice ponesli molitev

Molitveno vzdušje je vladalo sinoči na ljubljanskih ulicah, ko je več kot sto mladih molilo križev pot. Jakob Rus iz Katoliške mladine je pojasnil, da so molitev začeli na Kongresnem trgu, ...

Peter Prevc (photo: STA) Peter Prevc (photo: STA)

Peter Prevc: Vzgonski veter Svetega Duha vedno deluje

Današnji dan v Planici se bo zapisal v zgodovino. Najuspešnejši slovenski skakalec vseh časov Peter Prevc je pred več kot 20 tisoč gledalci pomahal v slovo več kot 15 letni profesionalni karieri.

Šunka zorjena po tradicionalnem postopku (photo: KZ Laško) Šunka zorjena po tradicionalnem postopku (photo: KZ Laško)

Kako skuhati sočno velikonočno šunko?

Eno od vprašanj, ki se gospodinjam postavlja v teh dneh je, kako skuhati velikonočno šunko, da bo res sočna in okusna. Peter Oprčkal iz Kmetijske zadruge Laško pravi, da je to najbolj odvisno od ...

Pirhi obarvani z naravnimi barvami (photo: Miša Pušenjak) Pirhi obarvani z naravnimi barvami (photo: Miša Pušenjak)

Miša Pušenjak: Naravne barve za pirhe

Skoraj vsaka gospodinja dobro obvlada pripravo pirhov v rjavo rdečih odtenkih, ki najpogosteje temelji na kuhanju jajc v čebulnih olupkih. Bolj kot je čebula temne barve, bolj izrazit je tudi ...