Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

Kranjska gora nas je povezala!

Slovenija | 01.12.2013, 19:44 Marjana Debevec

V Kranjski gori so se sklenile tretje mini počitnice Radia Ognjišče, ki so v prijetnem druženju povezale več kot 250 naših poslušalcev. Tudi tokrat so mnogi odšli s prijetnimi vtisi in prepričani, da se kmalu spet snidejo.

Starejši, mladi, družine in otroci so ta konec tedna preplavili Kranjsko goro. Vse pa je povezoval Radio Ognjišče, ki je tokrat že tretjič pripravil mini počitnice. Začeli smo jih v petek s sveto mašo in video posnetkom, ki je v nas obudil spomine na pretekle radijske počitnice v italijanski pokrajini Puglia.

Sobotno jutro nas je prijetno presenetilo s prvim snegom, tako da so se mnogi odpravili na potep po mestu, ali pa si na noge nadeli smuči. Sneg pa je bilo lepo gledati tudi skozi okno toplega bazena, kjer so uživali tako najmlajši kot tudi manj mladi. Večer pa sta po sveti maši in večerji okronala izvrstna pevka Manca Izmajlova in nje mož violinist Benjamin.

Manca in Benjamin Izmajlova
Manca in Benjamin Izmajlova © Aljaž Šček

Mini počitnice, maksi koncert
Mini počitnice, maksi koncert © Aljaž Šček

Image 12918
Adventni venček v zahvalo in spomin © Aljaž Šček

Image 12913
Po nastopu z radijsko ekipo © Aljaž Šček

Glavni in odgovorni urednik msgr. Franci Trstenjak: "Na mini počitnicah se lahko naši počitnikarji odpočijejo, med seboj bolje spoznajo, se pogovorijo; pogovorijo tudi z nami radijci, se kaj kulturnega dodatno naučijo, dobijo tudi kakšen zdravstveni nasvet in pa seveda kar je najlepše, najpomembnejše, da smo vas dan skupaj pri sveti maši."

Image 12915
Maša v župnijski cerkvi © Izidor Šček

Tudi vrh prve adventne nedelje je bila sveta maša, ki jo je v župnijski cerkvi Marijinega vnebovzetja daroval župnik Janez Šimenc. Iz Kranjske gore, ki nas je kljub mrazu, toplo sprejela, smo odšli obogateni z vezmi, ki so spletle med nami in z Bogom.

Kaj so povedali udeleženci: "Tukaj dobim nekaj hrane za dušo in telo. Letos sploh nisem mogla iti na duhovne vaje in sem tukaj dobila veliko tistega, kar bi sicer na Brezjah, če bi bila tam". "Presrečen sem, da mi je nekdo omogočil, da sem lahko danes tukaj. Za stvar, ki sem jo podaril, sem namreč dobil dar, da sem lahko prišel na mini počitnice Radia Ognjišče. Družba je prekrasna, veliko je smeha in dobre besede". "Jaz sem zelo srečna. Veliko radosti, veliko veselja, dobra energija, program odličen. Jaz doma sama sebi rečem: zbudi se Slovenija, Radio Ognjišče je tukaj". "Midva sva prvič na tem srečanju. To so nama kupili otroci, so naju povabili za zlato poroko. Lepo je biti med enako mislečimi, ker se lahko pogovarjaš o vseh stvareh, pri sveti maši je pa sploh nekaj posebnega. In se bomo še vračali naslednje leto".

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...