Štefan IskraŠtefan Iskra
Marko ZupanMarko Zupan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

Papež se je srečal z argentinskim duhovnikom, ki deluje v favelah Buenos Airesa

Svet | 26.08.2013, 19:16

Papež Frančišek je v avdienco sprejel patra Josèja Mario Di Paola. Gre za argentinskega duhovnika iz favel v Buenos Airesu, ki je bolje poznan pod imenom pater Pepe. Le-ta se že celo življenje zavzema za tiste, ki so v njegovi državi najbolj odrinjeni na rob. Živi v eni izmed favel argentinske prestolnice.

Še kot nadškof je Jorge Mario Bergoglio vedno podpiral in spodbujal pastoralo v barakarskih naseljih glavnega mesta ter tudi podvojil število duhovnikov, ki so delovali v tistem okolju. Pater Pepe je bil z njim povezan preko tega posebnega poslanstva. Z delom za uboge je prizadevno nadaljeval tudi navkljub resnim grožnjam s smrtjo, ki jih je prejel s strani preprodajalcev prepovedanih drog. Delo le-teh je ta duhovnik pogumno razkrival, še posebej z dokumentom, objavljenim leta 2010. V tistih težkih trenutkih pa mu je bil posebej blizu prav kardinal Bergoglio, kot je pater Pepe povedal sam v nedavnem intervjuju za Radio Vatikan.

Duhovnik iz favel v Buenos Airesu je bil te dni v Italiji sicer zato, ker je preteklo sredo sodeloval na Rimini meetingu. Udeležil se je okrogle mize, ki je potekala na temo „Papež Frančišek: z okrožnico Luč vere na periferije bivanja“.

Vir: Radio Vatikan

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...