Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
Papež Frančišek (foto: SDM 2013)
Papež Frančišek

Papež Frančišek tokrat poklical mladeniča

Cerkev po svetu | 22.08.2013, 16:51

Papež Frančišek še naprej osvaja srca ljudi po vsem svetu s svojo neposrednostjo, tudi z nepričakovanimi telefonskimi klici.

Papež Frančišek je s telefonskim klicem presenetil mladega italijanskega študenta elektronike, Stefana Cabizza. Po poročanju tujih medijev ga je poklical v dneh po slovesni sveti maši, ki jo je imel na praznik Marijinega Vnebovzetja v Castel Gandolfu. Takrat mu je namreč mladi študent prek enega od kardinalov dal pismo.

„Prosim, kdo kliče?“, je vprašal mladi študent iz Padove, ko je na drugi strani telefonske linije dobil odgovor: „Jaz sem, papež Frančišek, preidiva na tikanje.“ „Rekel mi je, da so se Jezus in apostoli tikali,“ je povedal Cabizza in dodal, da ni mogel verjeti. „Smejala in šalila sva se gotovo osem minut.“

Ob sklepu pogovora je papež Frančišek mladega študenta, ki ga je prosil naj moli zanj in ga povabil, da se priporoči sv. Štefanu, blagoslovil. Stefano je še dejal, da je bil to najlepši dan v njegovem življenju.

Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.