Štefan IskraŠtefan Iskra
Marko ZupanMarko Zupan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

Benedikt XVI. je obiskal Castel Gandolfo

Svet | 21.08.2013, 07:52

Dobre tri mesece po umiku v nekdanji samostan v Vatikanu je nekdanji papež Benedikt XVI. minulo nedeljo prvikrat zapustil vatikansko ozemlje in odpotoval na izlet v Castel Gandolfo. Kot je poročal Radio Vatikan, se je upokojeni papež skupaj s svojimi štirimi gospodinjami iz katoliške skupnosti 'Memores Domini' za tri ure odpravil v papeško letno rezidenco v Albanskem gričevju.

V tamkajšnjih vrtovih se je po pisanju spletnega portala Družina podal na dolg sprehod, molil je rožni venec, prisluhnil pa je tudi klavirskemu koncertu, ki so ga priredili v njegovo čast, je poročal Radio Vatikan. Na izletu ga je spremljal tudi njegov brat Georg Ratzinger, ki je trenutno njegov gost v Vatikanu. V nedeljo zvečer se je Benedikt XVI. s spremstvom vrnil v Vatikan.

Upokojeni papež Benedikt XVI. je s svojega položaja odstopil 28. februarja letos, od maja dalje pa umaknjeno biva v nekdanjem samostanu 'Mater Ecclesiae' v Vatikanskih vrtovih. Ob svojem odstopu je napovedal, da bo odtlej živel 'umaknjen od pogleda javnosti' in od takrat ni zapustil Vatikana. V javnosti se je nazadnje prikazal ob blagoslovu kipa nadangela Mihaela v Vatikanskih vrtovih skupaj s papežem Frančiškom v začetku letošnjega julija.

Frančišek je Benedikta XVI. povabil, naj poletne mesece preživi v Castel Gandolfu, mestecu, ki leži okoli 25 km južno od Rima. Za razliko od svojih predhodnikov se je Frančišek bivanju v letni papeški rezidenci v letošnjem poletju odpovedal.

Vir: Družina

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...