Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
Vesna Sever Borovnik (foto: ARO)
Vesna Sever Borovnik

Moj fantič je v Tirole vandral

| 22.07.2013, 13:44

Oddaja iz cikla Pevci zapojte, godci zagod'te prinaša nekaj neprecenljivih dokumentov naše duhovne dediščine, ki so sad večletnega terenskega in znanstvenoraziskovalnega dela sodelavcev Glasbeno - narodopisnega inštituta ZRC SAZU v Ljubljani.

Temeljna dejavnost Glasbeno – narodopisnega inštituta, ki je bil ustanovljen leta 1934, je poleg rednega raziskovalnega dela in objavljanja raziskav, izdajanje zbirk ljudskih pesmi, sistematično izdajanje ljudskih plesov, izpopolnjevanje, hranjenje in objavljanje izjemnega arhiva na zgoščenkah, spremljanje sodobne dejavnosti, povezane z glasbenim in plesnim izročilom, in strokovno posredovanje na tistih področjih, kjer se folklorizem oplaja ob pesemski, glasbeni in plesni dediščini.

V oddaji smo slišali raznolike zvočne primere iz njihovega arhiva, posnete na Gorenjskem, Dolenjskem, Štajerskem, Primorskem, Koroškem, v Beli krajini, Prekmurju in zamejstvu.

Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Eva Golob (photo: ZSPM) Eva Golob (photo: ZSPM)

Eva Golob: Ponosni na podeželske korenine

»Vsako leto pripravimo zelo pester program skozi celo leto in številni naši dogodki so tradicionalni. Eden takih je državni kviz Mladi in kmetijstvo, ki bo (danes) v Velikih Laščah potekal že ...