Alen SalihovićAlen Salihović
Krištofova nedelja (foto: missio)
Krištofova nedelja

Srečanja prijateljev misijonov

Cerkev na Slovenskem | 26.07.2013, 10:18 Matjaž Merljak

Misijonarji po svetu oznanjajo veselo oznanilo in pomagajo ljudem v različnih potrebah. Njihovo poslanstvo ne bi bilo mogoče brez dobrote iz domovine, pa tudi ne brez molitvene podpore. Misijonsko središče Slovenije in Misijonska molitvena zveza (MMZ) to nedeljo, 28. julija 2013, pripravljata srečanja za molivce in tiste, ki tako ali drugače podpirajo misijonsko dejavnost Cerkve.

Srečanja so namenjena vsem ljudem, še posebej pa članom MMZ. Leta 1999 jo je ustanovil takratni misijonar v Kongu Tone Pačnik.

Kot nam je povedal sedanji voditelj in župnik v župniji sv. Peter pri Mariboru Jožef Lipovšek, ima danes MMZ več kot 1400 članov, ki vsak dan molijo eno desetko rožnega venca za misijonarje in darujejo svoje trpljenje in molitve za misijone.

MMZ, logo
MMZ, logo © missio
Nedeljska srečanja bodo v Zrečah ob 10.00 za škofijo Celje, nadškofijo Maribor in škofijo Murska Sobota, v Ilirski Bistrici ob 15.00 za škofijo Koper in v Šentjuriju-Podkumu ob 16.00 za za nadškofijo Ljubljana in škofijo Novo mesto. Ob navedeni uri bo sveta maša, pol ure pred tem pa tudi molitvena ura.

Pri sveti maši in srečanju po njej bodo sodelovali misijonarke in misijonarke, ki so v tem času na dopustu v domovini.

Več o Misijonski molitveni zvezi

Cerkev na Slovenskem
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...