Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović
Dejan Židan (foto: Robert Božič)
Dejan Židan

Židan: "Neprimerno draženje ljudi..."

| 24.07.2013, 11:42

Kmetijski minister Dejan Židan obdavčitvi kmetijskih zemljišč in gozdov nasprotuje, potezo Ministrstva za finance o obdavčitvi nepremičnin v kmetijski rabi pa označuje za neposrečeno.

Na srečanju z govedorejci v Gomilskem je zbranim zagotovil: "Tisti, ki govori, da je to vladni zakon, ali da se bo to zgodilo, se moti tako, da se bolj ne more motiti"!

Zbranim govedorejcem in drugim kmetom je pojasnil, da je to, kar je v javnost poslalo Ministrstvo za finance nekakšen razmislek, kar ga zelo jezi, "ker v teh težkih časih nekateri razmisleki zgledajo kot čisto draženje ljudi". Ministrstvo za kmetijstvo se je opredelilo proti in minister Židan je prepričan, da ni nevarnosti, da bi ta zamisel obveljala.

Kaj bodo prinesli današnji popoldanski pogovori med Kmečko pogajalsko skupino pri premierki Alenki Batušek, ki se jih bo udeležil tudi minister Dejan Židan je težko napovedati. Kmetje pa se strinjajo z njegovim stališče, da so "kmetijska in gozdna zemljišča so osnovno delovno sredstvo, s katerim nekdo kmetuje, zato ni nobene potrebe, da so obdavčena, saj tudi stroji v tovarnah niso".

Govedorejci so zaskrbljeni nad prihodnostjo govedoreje in pridelave mleka
Govedorejci so zaskrbljeni nad prihodnostjo govedoreje in pridelave mleka © Robert Božič

 

Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...