Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović
Jutranja telovadba (foto: p. dr. Robert Bahčič)
Jutranja telovadba | (foto: p. dr. Robert Bahčič)

FOTO: 8. dan radijskih počitnic – S plesom v poletje

Slovenija | 22.06.2013, 07:00

Počitnice se približujejo koncu. A so počitnikarji zelo dobro razpoloženi. Mnogi so se sinoči zavrteli v plesnih ritmih slovenske glasbe, popoldne pa so si nekateri ogledali mesto Lecce. Večer je bil prijeten, v plesno rajanje v prvi poletni noči so se vključili tako počitnikarji, radijci, voditelji, pa tudi nekateri šoferji. Danes je zadnji dan uživanja na morju, saj jutri počitnikarje čaka pot proti Sloveniji. Danes bo počitnikarje pred odhodom v domovino nagovoril še Marin Krpan.

„Ne morem verjeti, da je minilo tako hitro,“ je sinoči ob robu plesnega rajanja dejala počitnikarka Milena. Želi si, da bi počitnikovanje podaljšali, se pa zaveda, da je vsega lepega enkrat konec. „Najbolje je končati takrat, ko je najbolje,“ je povedala. Počitnikar Klaudio pa je še dodal, da je bila organizacija do sedaj odlična, večeri pestri. „Upam, da bo tako ostalo do konca,“ je dejal.

Počitnikarji so danes prejeli že osmo izdajo časopisa. Ta je danes ponovno usmerjen v leto vere. Tako je na njem tudi molitev petih prstov papeža Frančiška. Sestavil jih je, ko je bil še škof v Buenos Airesu.

1. Palec je tvoj najbližji prst. Pri njem začni moliti za tiste, ki so ti najbližji. Nanje se najlažje spomniš. Moliti za tiste, ki jih imamo radi, je »prijetna dolžnost«.

2. Drugi prst je kazalec. Moli za tiste, ki učijo, vzgajajo in zdravijo. Potrebujejo podporo in modrost, da bi druge vodili po pravi poti. Ohrani jih v svojih molitvah.

3. Tretji prst je največji. Spominja nas na naše vodje, vladajoče, tiste, ki so na oblasti. Potrebujejo Božje vodstvo.

4. Prstanec je naslednji prst. Presenetljivo je, da se zdi ta prst najbolj občutljiv. Spominja nas, da molimo za nemočne (šibke), bolne in obtežene. Potrebujejo tvojo molitev.

5. Na koncu je ostal še mezinec, najmanjši od vseh. Mezinec naj te spomni, da moli tudi zase. Ko boš zmolil za prve štiri skupine, boš pravilno videl tudi svoje potrebe in boš lahko učinkoviteje molil tudi zase.“

Iz knjige Saverio Gaeta PAPEŽ FRANČIŠEK – njegovo življenje in izzivi, Založba Ognjišče

Plesni večer
Plesni večer © p. dr. Robert Bahčič

Duhovniki na počitnicah
Duhovniki na počitnicah © p. dr. Robert Bahčič

Počitnikarji pri sveti maši
Počitnikarji pri sveti maši © p. dr. Robert Bahčič

Počitnikarji v Lecce
Počitnikarji v Lecce © p. dr. Robert Bahčič

Slovenija, Radijski utrip, Dogodki, Radijske počitnice
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...