Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović

FOTO: 7. dan radijskih počitnic – Večer talentov

Slovenija | 21.06.2013, 07:00

Na počitnice z Radiem Ognjišče in turistično agencijo Kompas odpotujejo mnogi poslušalci in prijatelji radia. Med njimi pa so tudi taki, ki so se upali predstaviti širši publiki. Tako je bil sinočnji večer v znamenju talentov. Počitnikarji so prepevali, pripovedovali šale, nekateri tudi plesali, skratka večer je bil pester, zanimiv, poučen in predvsem zabaven. Danes pa bo priložnost za fakultativni izlet, zvečer pa bodo zaplesali v prvo poletno noč.

Počitnikarji so zelo dobro razpoloženi. Mnogi se kopajo v morju, še več je takih, ki dan preživi ob hotelskem bazenu. Veliko je glasbe, saj počitnikarji sami z veseljem začnejo kar ob bazenu prepevati slovenske pesmi. „To so male duhovne vaje, hkrati pa je to tudi čas za oddih in spoznavanje novih krajev, kulture in ljudi,“ je dejala počitnikarka Anča, Marta pa dodala, da je sedaj na počitnicah že tretjič in da se vedno lažje odloči za potovanje z radiem. „To je druženje s srčnimi ljudmi,“ je dejala Marta.

Včeraj so počitnikarji obiskali Altamuro, kjer so imeli v tamkajšnji katedrali tudi sv. mašo. Po njej so blagoslovili poseben kruh, ki ga izdelujejo prav v Altamuri. Počitnikarji so si ga razdelili po sveti maši. Sicer je bil precej vroč dan, temperature so se povzpele do približno 40 stopinj Celzija.

Počitnikarje nocoj čaka ples v prvo poletno noč, saj je danes prvi poletni dan. Mnogi bodo dan izkoristili za nakupovanje spominkov, klepet s prijatelji ali pa se podali na fakultativni izlet v Lecce.

Talenti v Apuliji
Talenti v Apuliji © p. dr. Robert Bahčič

Tretji zabavni večer
Tretji zabavni večer © p. dr. Robert Bahčič

Maša v Altamuri
Maša v Altamuri © p. dr. Robert Bahčič

Vodniki s tradicionalnim kruhom
Vodniki s tradicionalnim kruhom © p. dr. Robert Bahčič

Šoferji osmih avtobusov
Šoferji osmih avtobusov © p. dr. Robert Bahčič

Slovenija, Radijski utrip, Dogodki, Radijske počitnice
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Eva Golob (photo: ZSPM) Eva Golob (photo: ZSPM)

Eva Golob: Ponosni na podeželske korenine

»Vsako leto pripravimo zelo pester program skozi celo leto in številni naši dogodki so tradicionalni. Eden takih je državni kviz Mladi in kmetijstvo, ki bo (danes) v Velikih Laščah potekal že ...