Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
Misijonarji nujno potrebujejo avtomobile za svoje delo (foto: Alen Salihović)
Misijonarji nujno potrebujejo avtomobile za svoje delo

Srečanje misijonarjev na Mirenskem Gradu

Cerkev na Slovenskem | 21.06.2013, 14:22 Marta Jerebič

Na Mirenskem gradu danes in jutri poteka srečanje misijonarjev, ki ga organizira Misijonsko središče Slovenije.

Organizatorji na letno srečanje vabijo nekdanje misijonarje (duhovnike, redovnice, redovnike, laikinje in laike), sedanje »aktivne« misijonarje, člane skupine Sled ter animatorje za misijone, ki delujejo na dekanijski oz. škofijski ravni. Danes bo na programu spoznavanje in druženje. Jutri dopoldne se bo z misijonarji srečal eden od škofov, ki bo zastopal Slovensko škofovsko konferenco (SŠK) in predstavnik Ministrstva za zunanje zadeve Republike Slovenije.

Misijonsko poslanstvo Cerkve se uresničuje s plemenitim delom pastoralnih delavcev po župnijah, posebej pa se kaže prek dela misijonark in misijonarjev v misijonskih deželah. Hvalevredno in učinkovito je sodelovanje matične domovine z delom misijonarjev. Odločilno vlogo pri tem imata molitev in materialna pomoč.

Misijonarji na dopust v domovino običajno pridejo vsaka tri leta. Misijonarji, ki se nahajajo v Sloveniji, se vsako leto srečajo v juniju. Misijonarji si izmenjajo izkušnje in doživetja, srečajo pa se tudi z uradnima predstavnikoma domače Cerkve in vlade, s katerima se pogovarjajo o aktualnih izzivih.

Vir: Katoliška Cerkev

 

Cerkev na Slovenskem
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.