Jure SešekJure Sešek
Aleš KarbaAleš Karba
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

Dan molitve in posta za domovino 2013

| 16.06.2013, 08:59

Iniciativna skupina za molitev in post za domovino pred praznikom državnosti letos tretje leto zapored pripravlja dan molitve in posta za domovino, ki bo potekal od danes, do ponedeljka, 24. junija zvečer. Spokorni dan se bo sklenil v stolni cerkvi sv. Nikolaja v Ljubljani, kjer bo nadškof Anton Stres daroval tradicionalno mašo za domovino.

Vodilna misel je letos posvečena solidarnosti v povezavi z mislijo sv. Ambroža, da dobrine pripadajo vsem. Povabljeni, da se po domovih, v župnijah, molitvenih skupinah, gibanjih, skupnostih in združenjih in romarskih središčih v tem času povežemo v skupni prošnji po Božjem blagoslovu za našo domovino.

Okrogla miza z naslovom Dobrine pripadajo vsem

Okrogla miza na temo solidarnosti z naslovom Dobrine pripadajo vsem bo v torek, 18. junija 2013, ob 20.00, v župniji Ljubljana – Podutik. Sodelovali bodo: svetovalec ljudem v stiski in pisatelj Karel Gržan, predstavnik iniciativne skupine za molitev in post za domovino Primož Krečič, misijonar na Madagaskarju Janez Mesec, voditelj Jezuitske službe za begunce p. Robin Schweiger in naj prostovoljec leta 2012 Benjamin Tomažič.

Dan molitve in posta za domovino s sklepno molitveno uro pred mašo za domovino

Dan molitve in posta za domovino se bo začel v nedeljo, 23. junija 2013, ob 19.00, z mašo za domovino pri sv. Jožefu v Ljubljani. V Marijini kapeli bo nato 24 ur potekala molitvena veriga, v okviru katere bodo poleg župnij sodelovali tudi predstavniki gibanj, skupnosti in združenj. Molivci bodo v ponedeljek, 24. junija 2013, ob 17.00, program nadaljevali v stolni cerkvi sv. Nikolaja v Ljubljani. Sklepno molitev, ki jo bomo neposredno prenašali, bo ob sodelovanju predstavnikov Prenove v Duhu vodil Bogdan Vidmar. Ob 18.00 se bo začela maša za domovino, ki jo bo ob somaševanju škofov in duhovnikov daroval ljubljanski nadškof metropolit in predsednik SŠK msgr. dr. Anton Stres.

Dodatne informacije so na voljo na spletni strani, kjer je dodatno gradivo mogoče tudi naročiti.

Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...