Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović

Škof Lipovšek in brežiški župan o aktualnih zadevah

Slovenija | 07.06.2013, 07:32

Župan občine Brežice Ivan Molan se je v sredini tedna srečal s celjskim škofom Stanislavom Lipovškom, pogovarjala sta se o sodelovanju župnij in občine ter o aktualnih zadevah. Strinjala sta se, da je skupno delovanje za dobrobit občanov in župljanov uspešno in pomembno za nadaljnji razvoj, so sporočili iz občine.

Škof Lipovšek se je v spremstvu naddekana in brežiškega župnika Milana Kšele v sklopu kanonične vizitacije brežiške župnije srečal še z vodstvom Splošne bolnišnico Brežice, predsednikom Gasilske zveze Brežice in z vodstvom Doma upokojencev Brežice. Obiskal je tudi podružnici sv. Roka in sv. Lenarta ter redovno skupnost redovnih sester.

V popoldanskem času se je škof sreča z birmanci in člani Župnijskega sveta, cerkvenimi ključarji, kateheti veroučencev ter voditelji raznih skupin v župniji.

Slovenija, Cerkev na Slovenskem, Politika
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...