Štefan IskraŠtefan Iskra
Andrej NovljanAndrej Novljan
Alen SalihovićAlen Salihović
Predsednica NSi Ljudmila Novak (foto: NSi)
Predsednica NSi Ljudmila Novak

Na taboru N.Si v Kamniku tudi o perečih razmerah v državi

Slovenija | 26.05.2013, 18:56

Člani in simpatizerji N.Si so se zbrali na tradicionalnem taboru stranke. Tokrat jih je gostil Kamnik. Zbralo se je približno 3.000 ljudi, ki jih je nagovorila predsednica N.Si Ljudmila Novak. Med drugim je poudarila, da je N.Si stranka prihodnosti.

"N.Si se je izkazala kot stabilna, verodostojna in trdna stranka, na katero lahko dobronamerni partnerji vedno računajo," je zatrdila Novakova in dodala, da N.Si tudi v opoziciji vztraja pri svojih jasnih načelih in stališčih. "Tako v vladi kot opoziciji imamo pred očmi nezavidljiv položaj Slovenije. Vemo, da je treba hitro in odločno ukrepati, da se naša država ne sesuje," je opozorila.

V N.Si se po njenih besedah zavedajo, da lahko obstane samo država, ki bo čim bolj uravnotežila svoje javne finance in ohranila priložnost za normalno življenje tudi prihodnjim generacijam. "Nujni bodo spodbujevalni in varčevalni ukrepi. Pri tem je pomembno, da bodo čim bolj pravični," je prepričana Novakova. Po njenem tistim, ki imajo že zdaj malo, ne smemo naložiti dodatnih bremen. "Žal je dvig obeh stopenj davka na dodano vrednost korak vlade v napačno smer," je opozorila. To v Sloveniji ne bo spodbudilo gospodarstva in novih delovnih mest, temveč po besedah Novakove le dodatno obremenilo podjetja in državljane.

Predsednica N.Si je omenila tudi odgovorno ravnanje vseh vej oblasti v državi - zakonodajne, izvršne in sodne. Ob tem je spomnila, da so mnogi posamezniki ter cele koristoljubne združbe in lobiji izrabili svoj položaj in skoraj zapravili državo. "Zato državna podjetja in banke niso državna srebrnina, pač pa svinec, ki nas obremenjuje in vleče v brezno," je orisala položaj. Odločna je bila, da se mora to končati, pri čemer je požela aplavz.

Zbrane je nagovoril tudi kamniški župan Marjan Šarec, ki je sicer član stranke PS. Poudaril je, da z gostiteljem dogodka, predsednikom občinskega odbora N.Si Kamnik in vodjo poslanske skupine Matejem Toninom dobro sodelujeta pri reševanju problemov občine. Tonin je tudi glede na izkušnjo v Kamniku, kjer ima N.Si največ svetnikov v občinskem svetu, prepričan, da ima stranka potencial, da postane prva v Sloveniji. Ob tem je dodal, da so samozavest, složnost in dober program prvi koraki na poti k še večji rasti.

N.Si danes šteje 10.294 članov. "Po večini javnomnenjskih anket smo četrta politična sila v državi. Delamo za preboj na tretje mesto. Naš cilj na naslednjih volitvah je deset odstotkov," je povedala Novakova. Meni, da je takšen cilj realen in da je N.Si stranka prihodnosti.

Po uradnem delu programa so se udeleženci posvetili druženju ter kulturnemu in zabavnemu programu.

Slovenija, Politika
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...