Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović

Čestitke SSO dr. Borisu Jesihu in Ediju Krausu

| 23.03.2013, 19:12 Matjaž Merljak

Dr. Drago Štoka, predsednik Sveta slovenskih organizacij SSO je izrekel čestitke dr. Borisu Jesihu ob imenovanju za državnega sekretarja in Ediju Krausu v odbor občine Trst.

Drago Štoka, predsednik Sveta slovenskih organizacij, je dr. Borisu Jesihu, ob imenovanju za državnega sekretarja na Uradu za Slovence v zamejstvu in po svetu, v imenu celotnega izvršnega odbora izrekel čestitke. Pri tem je Štoka poudaril, da sedanji časi sicer niso rožnati, vendar jih bo mogoče premagati s skupnimi močmi, dobro voljo in požrtvovalnim ter konstruktivnim sodelovanjem.

Veliko zadovoljstvo in prijetno presenečenje je za vso slovensko stvarnost v Trstu novo imenovanje priznanega gospodarstvenika Edija Krausa v odbor občine Trst. Predsednik Drago Štoka se je na novega odbornika, ki ga je slovenska narodna skupnost dolgo pričakovala obrnil s iskrenimi čestitkami in pri tem izpostavil prepričanje, da bo novi tržaški odbornik Kraus na tem odgovornem mestu napravil veliko dobrega za mesto Trst, ki je tako zelo potrebno sposobnih upraviteljev in ljudi, ki vedo, kaj hočejo in kaj mora v tem času biti pozitivno za mesto Trst in njegovo okolico. V svojih čestitkah je predsednik SSO podčrtal prepričanje, da bo Edi Kraus imel vidno vlogo in pristop do problemov, ki so slovenski narodni skupnosti predvsem pri srcu.

Trst, 22. marec 2013

Svet slovenskih organizacij

Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...