Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Petra StoparPetra Stopar

Vabilo na Višarske dneve mladih

| 22.01.2013, 22:36 Matjaž Merljak

Rafaelova družba v mesecu februarju na Svetih Višarjah nad Trbižem v Kanalski dolini v Italiji pripravlja srečanje za mlade stare od 20 do 35 let.

Program bo potekal do četrtka, 14. do sobote, 16. februarja 2013, torej takoj za »pustno sprostitvijo«.

Prvi večer bo argentinsko obarvan z gostoma Urško Makovec in predstavnikom argentinske skupnosti, drugi večer pa bomo gostili prof. Edija Oražeta, med drugim glasbenika in skladatelja, umetniškega vodjo okteta Suha in ravnatelja Javne dvojezične ljudske šole v Celovcu.

Čez dan se bo odvijal mnogim že poznan program, ki pa vedno izpade edinstven: smučanje, dričanje, sprehajanje, posedanje na vabljivih ležalnikih na terasi pri sosedovih, klepetanje, skupno kuhanje, prepevanje …

Veliko priložnosti bo za klepet, spoznavanje, druženje, petje, pa tudi za duhovnost.

Več informacij na tel. +386 (0)1 438 30 50 ali prek e-pošte rafaelova.druzba@rkc.si.

Lepo vabljeni mladi Slovenci iz domovine in tujine!

Povezava na spletno stran Rafaelove družbe

Novica o lanskih Višarskih dnevih mladih.

Križev pot na Ljubljanski grad (photo: Zan Senicar) Križev pot na Ljubljanski grad (photo: Zan Senicar)

Mladi na ljubljanske ulice ponesli molitev

Molitveno vzdušje je vladalo sinoči na ljubljanskih ulicah, ko je več kot sto mladih molilo križev pot. Jakob Rus iz Katoliške mladine je pojasnil, da so molitev začeli na Kongresnem trgu, ...

Peter Prevc (photo: STA) Peter Prevc (photo: STA)

Peter Prevc: Vzgonski veter Svetega Duha vedno deluje

Današnji dan v Planici se bo zapisal v zgodovino. Najuspešnejši slovenski skakalec vseh časov Peter Prevc je pred več kot 20 tisoč gledalci pomahal v slovo več kot 15 letni profesionalni karieri.

Šunka zorjena po tradicionalnem postopku (photo: KZ Laško) Šunka zorjena po tradicionalnem postopku (photo: KZ Laško)

Kako skuhati sočno velikonočno šunko?

Eno od vprašanj, ki se gospodinjam postavlja v teh dneh je, kako skuhati velikonočno šunko, da bo res sočna in okusna. Peter Oprčkal iz Kmetijske zadruge Laško pravi, da je to najbolj odvisno od ...

Pirhi obarvani z naravnimi barvami (photo: Miša Pušenjak) Pirhi obarvani z naravnimi barvami (photo: Miša Pušenjak)

Miša Pušenjak: Naravne barve za pirhe

Skoraj vsaka gospodinja dobro obvlada pripravo pirhov v rjavo rdečih odtenkih, ki najpogosteje temelji na kuhanju jajc v čebulnih olupkih. Bolj kot je čebula temne barve, bolj izrazit je tudi ...