Ljubljana, nedelja, 23. september 2018, 02:39

Ni dobro hoditi sam

Zadnje srečanje, ki ga je imel papež danes v Litvi, je bilo z mladimi. Spodbudil jih je, naj nikoli ne obupajo, ko se soočijo s težavami, saj je Jezus vedno na križišču njihovih poti.

Papež v svetišču Marije Usmiljenja: Kot bratje se poglejmo iz oči v oči

Papež Frančišek se mudi na obisku v Litvi. Popoldne je obiskal svetišče Device Usmiljenja. V nagovoru je nakazal kakšna naj bi bila Evropa.

Kitajska in Vatikan podpisala sporazum o imenovanju škofov

Vatikan in kitajska vlada sta podpisala začasen dogovor o imenovanju škofov na Kitajskem. Tako se začenja reševati desetletja dolgo obdobje spora o tem, kdo izbira voditelje Katoliške cerkve v državi.

Pregled dogodkov od 14. do 21. septembra 2018

Tokratni pregled začenjamo z odhodom apostolskega nuncija nadškofa Julijusza Janusza iz Slovenije. Odhaja tudi celjski ordinarij škof Stanislav Lipovšek; papež je namreč sprejel njegovo odpoved službi. Mladi katoličani so se prejšnjo soboto srečali v Stični, redovniki in redovnice pa sredi tedna v Vipavi. Na političnem področju smo spremljali prvi obisk...

Nedeljsko delo – oblika izkoriščanja žensk

Hrvaška organizacija V imenu družine ob nacionalnem dnevu boja proti nasilju nad ženskami vlado in sabor poziva, naj omogočita dela proste nedelje. Matere, še posebej samohranilke, so po njihovih besedah najbolj diskriminirane skupine na Hrvaškem.

Papež prispel v Litvo

Papež Frančišek je dopoldne prispel v Litvo, kjer bo ostal do jutri zvečer. V ponedeljek bo v okviru svojega 25. mednarodnega potovanja obiskal Latvijo, v torek pa še Estonijo, kjer je le odstotek katoličanov, skoraj polovica prebivalcev pa se je izreklo za neverujoče.

Papež sprejel odstop še dveh čilskih škofov

Papež Frančišek je včeraj sprejel odstop čilskih škofov Christiana Moline in Eduarda Pellegrina Barrere. Slednjega preiskujejo zaradi spolnih zlorab, potem ko so v začetku avgusta vložili pritožbo proti njemu.

Lani vsakih pet sekund umrl otrok, mlajši od 15 let

Lani je po svetu umrlo več kot 6 milijonov otrok, mlajših od 15 let. Kot so izračunali pri Združenih narodih, to pomeni, da je vsakih pet sekund življenje izgubil eden od njih. Skoraj polovico so predstavljali novorojenčki.

Zmečimo kamenje

Včeraj, ko sem pripravljal komentar, smo pri bogoslužju brali evangeljski odlomek po Luku, ki govori o grešnici, ki je prišla v farizejevo hišo k Jezusu in mu izkazala izjemno pozornost. Jezus jo na koncu nagovori z znanimi besedami: »Tvoja vera te je rešila pojdi v miru«.

Dan Alzheimerjeve bolezni

Zaznamujemo svetovni dan Alzheimerjeve bolezni, ki sodi med največje zdravstvene, socialne in finančne izzive sodobne družbe. Skupnost socialnih zavodov Slovenije ob tem poziva k sistemu dolgotrajne oskrbe, ki bo pravičen tudi za osebe z demenco. Sedanji sistem namreč te obolele in njihove svojce po ugotovitvah skupnosti zavodov dodatno kaznuje.

Papež prispel v Litvo

Papež Frančišek je dopoldne prispel v Litvo, kjer bo ostal do jutri zvečer. V ponedeljek bo v okviru svojega 25. mednarodnega potovanja obiskal Latvijo, v torek pa še Estonijo, kjer je le odstotek katoličanov, skoraj polovica prebivalcev pa se je izreklo za neverujoče.

Aktualno

Papež v svetišču Marije Usmiljenja: Kot...

Papež Frančišek se mudi na obisku v Litvi. Popoldne je obiskal svetišče Device Usmiljenja. V nagovoru je nakazal kakšna naj bi bila...

Slovenija

Pregled dogodkov od 14. do 21. septembra 2018

Tokratni pregled začenjamo z odhodom apostolskega nuncija nadškofa Julijusza Janusza iz Slovenije. Odhaja tudi celjski ordinarij škof...

Komentarji

Zmečimo kamenje

Včeraj, ko sem pripravljal komentar, smo pri bogoslužju brali evangeljski odlomek po Luku, ki govori o grešnici, ki je prišla v farizejevo...


Svet

Ni dobro hoditi sam

Zadnje srečanje, ki ga je imel papež danes v Litvi, je bilo z mladimi. Spodbudil jih je, naj nikoli ne obupajo, ko se soočijo s težavami, saj je Jezus...

Slovenci po svetu

Dragoceni čas za starše in otroke

Slovenci, ki delujejo v evropskih in drugih ustanovah v Bruslju, Luksemburgu in drugje v Beneluksu imajo zelo neusmiljen urnik, komaj najdejo čas za...

Radijski utrip

Moto katehetov: »Naj stane karkoli,...

Za mnoge otroke se je poleg šolskega začelo tudi veroučno leto. Kaj verouk pomeni za otroka in kaj za njegove starše? Je to le ena izmed...

vabljeni k ogledu

Z vami v etru:

Današnji molitveni namen:

Poslušalka prosi zase, da bi z Božjo pomočjo premagala vse odvisnosti, napačne navezanosti ter zavist in bi zaživela v čuječnosti! 
Poslušalka prosi za pozitivno rešitev s strani invalidske komisije.

Sporočite nam svoj molitveni namen!

Mislice...

Posnetek rubrike Svetnik dneva in Duhovna misel je na internetu dostopen vsak dan po 7.00 uri.

vabljeni k ogledu vabljeni k ogledu
vabljeni k ogledu
vabljeni k ogledu