Ljubljana, ponedeljek, 15. julij 2019, 22:37

AVDIO: Kaj bi sprožila ukinitev spovedne molčečnosti?

Po več državah se ob spolnih zlorabah v Cerkvi pojavljajo zahteve za ukinitev spovedne molčečnosti. To so z zakonom poskušali tudi v Kaliforniji, a je civilna pobuda zakon preprečila.

Ustavni sodnik Jaklič o delitvi položajev v EU ter odločitvah ustavnih sodnikov

V oddaji Spoznanje več, predsodek smo gostili ustavnega sodnika ddr. Klemena Jakliča.

Državni svet izglasoval odložilni veto na novelo zakona o financiranju izobraževanja

Državni svetniki so s 17 glasovi za in 13 proti izglasovali odložilni veto na novelo zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja, ki spreminja način financiranja zasebnih osnovnih šol. Poslanci bodo o noveli ponovno odločali predvidoma v četrtek, za njeno potrditev pa bo potrebnih najmanj 46 glasov.

Pastoralni dom v Strunjanu že lahko sprejema prve goste

Nekdanji romarski dom v Strunjanu, ki je po končani obnovi postal pastoralni dom, že lahko sprejema prve goste. V petek je namreč prejel uporabno dovoljenje, v soboto ga je blagoslovil koprski škof Jurij Bizjak, in sicer z blagoslovljeno vodo, zajeto iz enega od štirih med obnovo najdenih vodnjakov.

Višina zbranih sredstev presenetila

Dober mesec dni po radijski akciji »Srebrna diagonala« smo s Slovenske karitas prejeli končne podatke o zbranih sredstvih za pomoč družini, ki potrebuje invalidom prilagojeno vozilo. Ponosni na naše poslušalce (darovalce) lahko z veseljem zapišemo, da je višina zbranih sredstev presegla pričakovanja. Iskrena hvala vsakemu v imenu Saševe družine!

AVDIO: Kaj bi sprožila ukinitev spovedne molčečnosti?

Po več državah se ob spolnih zlorabah v Cerkvi pojavljajo zahteve za ukinitev spovedne molčečnosti. To so z zakonom poskušali tudi v Kaliforniji, a je civilna pobuda zakon preprečila.

Papež: Naš bližnji je vsak, ki potrebuje pomoč

Papež Frančišek je danes po molitvi angelovega čaščenja in blagoslovu spomnil na hudo preizkušnjo, ki jo doživljajo ljudje zaradi dolgotrajne krize v Venezueli. Povabil je k molitvi, da bi odgovorni čim prej prišli do soglasne rešitve in bi se v deželi končalo obdobje velikega trpljenja.

Sirija še vedno v primežu nasilja in pomanjkanja

Sirija je po večletni vojni popolnoma uničena, v več krajih tudi še ne pojenja nasilje. V četrtek je na meji s Turčijo v bližini neke cerkve eksplodiral avtomobil bomba. Številni so ranjeni, eksplozija pa je povzročila tudi veliko materialno škodo. Drug avtomobil bombo je razneslo na Severovzhodu države; umrlo je 15 ljudi. Velik problem v državi pa je zdravstvena...

Stanka Mihelič: »Z lepo besedo rastemo. Beseda je Bog v človeku, tako čutim.«

Več iskrenosti sem čutila nekdaj med ljudmi. Bili smo bolj povezani, je v pogovoru za oddajo Naš gost dejala Stanka Mihelič, pesnica, žena in mati petih otrok, ki je delala z velikim veseljem kot učiteljica, vsaj dokler v to niso posegle težave z zdravjem. V samozaložbi je izdala že osem pesniških zbirk, katerih skupno vodilo je vera v Boga.

Vabljeni na Svete Višarje

Rafaelova družba in Zveza slovenskih izseljenskih duhovnikov v Evropi vas vabita na 31. Romanje treh Slovenij - matične, zamejske in izseljenske. Osrednja gosta bosta škof Jurij Bizjak in Jan Zobec.

Da bi Evropa odkrila svojo lepoto in poklicanost...

Gibanje fokolarov to poletje pripravlja prvi evropski Mariapoli z naslovom: Ciljati visoko. Od jutri se bodo štirikrat po en teden zbrali skupaj ljudje iz raznih koncev Evrope v Dolomitih v Italiji, kjer je Mariapoli prvič potekal pred 70. leti. V prvem terminu se bo dogajanja v Italiji udeležilo tudi več kot 100 predstavnikov iz Slovenije.

Aktualno

AVDIO: Kaj bi sprožila ukinitev spovedne...

Po več državah se ob spolnih zlorabah v Cerkvi pojavljajo zahteve za ukinitev spovedne molčečnosti. To so z zakonom poskušali tudi v Kaliforniji,...

Slovenija

Državni svet izglasoval odložilni veto...

Državni svetniki so s 17 glasovi za in 13 proti izglasovali odložilni veto na novelo zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja, ki...

Komentarji

Je edini cilj oblasti oblast?

Nekoč so se skušali politični mogočniki dokopati do oblasti in jo ohraniti s pomočjo tako imenovane »bio politike«, torej z metodami...


Svet

Sirija še vedno v primežu nasilja in...

Sirija je po večletni vojni popolnoma uničena, v več krajih tudi še ne pojenja nasilje. V četrtek je na meji s Turčijo v bližini neke cerkve...

Slovenci po svetu

Vabljeni na Svete Višarje

Rafaelova družba in Zveza slovenskih izseljenskih duhovnikov v Evropi vas vabita na 31. Romanje treh Slovenij - matične, zamejske in izseljenske. Osrednja...

Radijski utrip

Ustavni sodnik Jaklič o delitvi...

V oddaji Spoznanje več, predsodek smo gostili ustavnega sodnika ddr. Klemena Jakliča.

Današnji molitveni namen:

na priprošnja nadškofa Volka za uspešno zdravljenje prijateljice po operaciji in da bi postale bolečine znosne; združimo se v prošnji Bogu za lepo vreme, da bi kmetje lahko opravili žetev in bomo imeli dovolj hrane; molimo za uspešno operacijo 14-letnega fanta, ki mu bodo jutri odstranili tumor ter za uspešno okrevanje in ozdravitev.


Sporočite nam svoj molitveni namen!

vabljeni k ogledu
vabljeni k ogledu
vabljeni k ogledu
vabljeni k ogledu