Obvestila

23. februar 2018

Župnija Preska vabi na predavanje mag. Miroslava Mozetiča, zadnjega predsednika ustavnega sodišča: VERSKA SVOBODA IN NAČELO LOČITVE DRŽAVE OD VERSKIH SKUPNOSTI. Predavanje bo 23. februarja ob 19.00 v Pastoralnem domu.

Župnija Mirna vabi ob 75 letnici najdenja trupla blaženega mučenca Alojzija Grozdeta v dolini Vejeršce, k molitvi križevega pota in sveti maši v petek, 23. februarja ob 17.30 v župnijsko cerkev. S to molitvijo in mašo se boste tudi pridružili papeževi želji – moliti za mir.

Župnija Škofljica vabi na predavanje nadškofa Stanislava Zoreta: O prenosu vere iz roda v rod. Predavanje bo 23. februarja ob 19.00 v občinski dvorani na Škofljici.

V župniji Gora pri Sodražici bo v petek, 23. februarja molitveni shod, ko obhajamo obletnico smrti mistikinje Magdalene Gornik. Ob 15. uri bo molitvena ura in ob 16. uri sv. maša, ki jo bo daroval Lojze Hostnik, župnik na Homcu.

Cistercijani vabijo na redno mesečno srečanje posvečenih Jezusovemu in Marijinemu Srcu, ki bo v petek, 23. februarja od 19.30 do 21.30 v stiškem samostanu.

24. februar 2018

Sestre usmiljenke vabijo žene in dekleta na postno duhovno-družabno srečanje, ki bo pri sestrah usmiljenkah v Šentjakobu ob Savi v soboto, 24 februarja ob 9.uri. Prijave sprejema s. Barbara Šelih, tel: 040 202 179 oz. barbara.selih@usmiljenke.si

Kulturno društvo Borovnica - Folklorna skupina Šumnik - vabi na letni koncert z naslovom „Pogreto zelje“, ki bo v soboto, 24. februarja, ob 19. uri v osnovni šoli Borovnica.

25. februar 2018

Župnija Bled vabi v nedeljo k pobožnosti križevega pota na Blejski otok ob 15h. Za brezplačni prevoz bodite ob 13.30 v pristanišču pri Vili Bled.

Župnija Brežice vabi na Križev pot skozi mesto, ki bo nedeljo, 25. februarja. Zbrali se boste na grajskem dvorišču ob 15. uri. Postaje križevega pota si sledijo vzolž glavne mestne ulice, mimo župnijske cerkve svetega Lovrenca do romarske cerkve svetega Roka, kjer bo zadnja postaja in zaključek postne pobožnosti.

Katoliška karizmatična prenova nadškofije Maribor vabi v nedeljo, 25. 02., ob 15. uri na redno mesečno srečanje v Slomškovi avli na Slomškovem trgu 20 v Mariboru. Gost srečanja bo p. Mio Kekič. Tema: „Dar razločevanja in karizme“.

Župnija Marije Vnebovzete v Olimju vabi častilce Božjega usmiljenja k redni mesečni molitveni uri, ki bo v nedeljo ob 15.00. Zaključek bo s sveto mašo ob 16.00.

Župnija Dobrepolje-Videm vabi na postno predavanje, ki bo v nedeljo ob 19.00 v župnijski dvorani. Predaval bo dr. p. Andraž Arko: Se zavedam potrebe po odpuščanju in Božji tolažbi?

27. februar 2018

Župnija Ivančna Gorica vabi na pričevanje zakoncev Marka in Monike Zupanc, ki bo v torek 27. 2. ob 19.00 v dvorani pod cerkvijo v Ivančni Gorici.

Jezuitski kolegij v Ljubljani vabi na pogovorni večer: *Od drobiža do milijona; o življenju, denarju in pravih vrednotah* Pogovor s strokovnjakom za finance Simonom Megličem bo v Arrupejevi dvorani pri sv. Jožefu v Ljubljani 27. Februarja ob 20h.

28. februar 2018

Nadškofijski referat za versko izobraževanje odraslih vabi na postno premišljevanje, ki bo v sredo, 28. februarja ob 19.30 v dvorani Teološke fakultete v Ljubljani na Poljanski 4. V sredo bo spregovoril nadškof Alojz Uran: Kako doživljam Boga v njegovem delovanju v mojem srcu.

Skupnost Barka iz Zbilj pripravlja dobrodelni koncert, ki bo v sredo 28. februarja ob 19. uri v Kulturnem domu v Pirničah. Nastopili bodo: Kranjci, Hozentregarji in Severa Gjurin. Na koncertu se bodo zbiralo prostovoljni prispevki za delovanje skupnosti Barka.

1. marec 2018

Dom sveti Jožef Celje vabi na predavanje: Simboli v življenju in liturgiji. Predaval bo prof. dr. Slavko Krajnc v četrtek, 1. marca ob 19.00.

Zavod svetega Stanislava vabi na koncert zborov katoliških gimnazij iz Krakova na Poljskem, iz Trenčina na Slovaškem in Škofijske klasične gimnazije v Ljubljani. Koncert bo 1. marca ob 18h v Slovenski Filharmoniji. Vstop je prost.

Škofijska karitas Ljubljana vabi na izobraževalni večer za sodelavce Župnijskih karitas, ki bo 1. marca ob 18.30 v prostorih Salezijanskega mladinskega centra v Cerknici. Gostja večera bo mag. Nataša Ropret s predavanjem: »NEKEMIČNE ZASVOJENOSTI - „moderna“ bolezen današnje družbe«.

4. marec 2018

Župnija Dobrepolje-Videm vabi na postno predavanje, ki bo v nedeljo ob 19.00 v župnijski dvorani. Predaval bo terapevt Miha Kramli: Zanke elektronskega mreženja.

Župnija Semič prireja dobrodelni koncert za celovito obnovo župnijske cerkve sv. Štefana. Koncert bo v nedeljo, 4. marca, ob 15. in 17. uri v Kulturnem centru Semič. Nastopili bodo priznani glasbeniki: Slovenski oktet, Ansambel Igor in zlati zvoki, Eroika Aromatika in Nuška Drašček. Koncert bo povezoval Jure Sešek. Vstopnice po 15 evrov so na voljo v Tic-u Semič in jih lahko tudi rezervirate na telefonski številki 040 625 148.

Vabljeni na recital v pesmi in besedi na čast blaženemu Lojzetu Grozdetu, ki bo 4. marca ob 18.30 v cerkvi Svetega Duha v Celju.

5. marec 2018

Teološka fakulteta vabi na Tomaževo proslavo v ponedeljek, 5. marca. Začetek s sveto mašo ob 9.00 v ljubljanski stolnici. Bogoslužje bo vodil ljubljanski nadškof in veliki kancler Stanislav Zore ob somaševanju škofov in profesorjev Teološke fakultete. Ob 10.30 bo slavnostna akademija v veliki dvorani Teološke fakultete.

Dekanijska karitas Petrovče vabi v ponedeljek, 5. marca, ob 19.30 uri na 22. dobrodelni koncert „Z roko v roki“, ki bo v Domu II. slovenskega tabora v Žalcu. Med mnogimi glasbeniki bodo tudi nastopili KLAPA SKALA, DEJAN VUNJAK, MARKO VOZELJ in ANS. ZREŠKA POMLAD. Vstopnice se dobijo v župnijskih uradih Spodnje savinjske doline, na TIC-u v Žalcu in eno uro pred koncertom.

7. marec 2018

Nadškofijski referat za versko izobraževanje odraslih vabi na postno premišljevanje, ki bo v sredo, 7. marca ob 19.30 v dvorani Teološke fakultete v Ljubljani na Poljanski 4. V sredo bo spregovoril pater Janez Poljanšek: Udomačiti zveri - duhovni boj.

10. marec 2018

Društvo katoliških pedagogov Slovenije vabi na Začetni seminar: Učinkovito nastopanje v javnosti. ki bo 10. marca v Ljubljani. Vabljeni pa tudi na Usposabljanje: Kako organizirati prostovoljno delo v svojem okolju, ki bo prav tako 10. marca v Ljubljani. Prijave za seminar in usposabljanje do 1. marca na 01/43 83 987.

11. marec 2018

Župnija Dobrepolje-Videm vabi na postno predavanje, ki bo v nedeljo ob 19.00 v župnijski dvorani. Predavala bo Katarina Nzobandora: Pasti in lepota zakonskega življenja.

14. marec 2018

Nadškofijski referat za versko izobraževanje odraslih vabi na postno premišljevanje, ki bo v sredo, 14. marca ob 19.30 v dvorani Teološke fakultete v Ljubljani na Poljanski 4. V sredo bo spregovoril msgr. dr. Rudolf Koncilja: Kako moreš reči, da ni Boga.

18. marec 2018

Župnija Dobrepolje-Videm vabi na postno predavanje, ki bo v nedeljo ob 19.00 v župnijski dvorani. Predaval bo kirurg in gorski reševalec dr. Jurij Gorjanc: Kaj me uči moje življenje in delo.

20. marec 2018

Župnija Ivančna Gorica vabi na predavanje terapevta Miha Kramlija, ki bo v torek, 20. marca ob 19.30 v dvorani pod cerkvijo v Ivančni Gorici. Spregovoril bo o radostih in pasteh novih tehnologij, zlasti uporabi interneta in mobilnih telefonov.

21. marec 2018

Nadškofijski referat za versko izobraževanje odraslih vabi na postno premišljevanje, ki bo v sredo, 21. marca ob 19.30 v dvorani Teološke fakultete v Ljubljani na Poljanski 4. V sredo bo spregovoril pater Peter Vrabec: Kako se upreti delovanju hudega duha - poslanstvo duhovnika eksorcista.

Obvestilom lahko v našem programu prisluhnete vsak delovnik po poročilih ob 9.00, 10.00, 11.00, 12.30 in 17.00 ter po informativni oddaji Utrip dneva, približno ob 15.30. V soboto, nedeljo in ob praznikih pa so obvestila na vrsti po poročilih ob 7.30 in 12.30 ter po informativni oddaji Utrip dneva, približno ob 15.30.
Obvestila sprejema glavni urednik Franci Trstenjak izključno na elektronski naslov obvestila@ognjisce.si. Prosimo, da v prošnji pošljete že oblikovan tekst besedila. Pridružujemo si pravico samostojnega odločanja o objavi in številu ter terminih objave obvestila, ter optimiranja besedila obvestila v skladu z radijskim načinom podajanja.